Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Bruņotie spēki palīdz atjaunot elektrības padevi

Jau kopš 1.janvāra ik dienu Nacionālie bruņotie spēki (NBS) nodrošina elektroenerģijas padeves atjaunošanas darbus Latgales, Kurzemes un Zemgales reģionos. NBS iesaista avārijas, ugunsdzēsības un glābšanas darbos, kā arī neatliekamajos pasākumos – palīdzības sniegšanā iedzīvotājiem. 

Ceturtdien darbos piedalījās 13 visurgājēji, 25 karavīri un zemessargi no 2. un 3.Zemessardzes novada, atbalstot „Latvenergo” piecās vietās – Preiļu, Ludzas, Rēzeknes, Nītaures un Dagdas apkaimē. Piektdien elektroenerģijas padeves atjaunošanas darbos iesaistīti 14 NBS visurgājēji, 25 karavīri un zemessargi.

 NBS elektroenerģijas padeves atjaunošanas darbos iesaistījās 1.janvārī, ar kāpurķēžu visurgājējiem „BV-206” nodrošinot montieru piekļūšanu elektrolīnijām, kur dziļais sniegs un lielie attālumi traucēja operatīvi novērst bojājumus, bet sagatavošanās darbi tika uzsākti jau gada nogalē – 30.decembrī. 

Bruņotie spēki atbalstu sniedza ne tikai ar Zemessardzes novadu speciālo militāro tehniku un personālsastāvu, bet arī ar 3.reģionālā nodrošinājuma centra Ādažos rīcībā esošajiem visurgājējiem un karavīriem, kā arī Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteru „Mi-17”, ar kuru „Latvenergo” speciālisti apsekoja bojātās elektrolīnijas Aknīstes apkaimē. 

Pērn bruņotie spēki aktīvi iesaistījās plūdu seku likvidēšanas darbos, veicot upju gultņu spridzināšanu, dežūrējot iespējamo plūdu rajonos, evakuējot iedzīvotājus un apsargājot pamestās mājas. 

Pēc Ārlietu ministrijas datiem, pērn iesaistīšanās pavasara plūdu prevencijas pasākumos, kā arī plūdu gatavības, reaģēšanas un seku likvidēšanas neatliekamajos pasākumos izmaksājusi 21,15 tūkstošus latu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas