Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Budžeta dēļ varētu piekāpties ZZS investīciju prasībām

Uz valsts atbalstu varētu cerēt vēl 40 pašvaldību investīciju projekti par kopējo summu 3,7 miljoni latu, ja valdība un Saeima atbalstīs Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) priekšlikumus palielināt valsts ieguldījumus pašvaldību infrastruktūras attīstībā. ZZS kā līdzekļu avotu norādījusi Aizsardzības ministrijas īpašumu pārvaldīšanas kapitālo izdevumu sadaļu.

Saeimā lielākās Tautas partijas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis, kas iepriekš bija iebildis pret nelielu summu izdāļāšanu "zaļo zemnieku kūtiņām un būdiņām", tagad atzina, ka TP varētu arī ZZS priekšlikumus atbalstīt, ja vien šiem izdevumiem sestdien būs piekrituši ministri valdībā. Iestājoties pret ZZS deputātu iniciatīvām, varot rasties sarežģījumi ar balsojumu par 2009.gada valsts budžetu, kura pieņemšana esot ļoti svarīga, Dienai atzina M.Kučinskis. Viņš uzskata, ka pussolis pretim līdzekļu sadalei pēc saprotamas sistēmas, nevis politiskās piederības, jau esot sperts. Kā zināms, pirmo reizi valsts mērķdotāciju sadale pašvaldību investīciju projektiem notika pēc valdībā apstiprinātiem kritērijiem, kad neatkarīgu speciālistu komisija projektus vērtēja pēc punktu sistēmas, ņemot vērā arī atbildīgo ministriju viedokli. Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) apstiprinātajā investīciju sarakstā 20,8 miljoni latu paredzēti mērķdotācijām 75 pašvaldību infrastruktūras attīstības projektiem. Pieņemot valdībā valsts budžetu, ZZS ministri investīciju sadalījumam nepiekrita, ko lūdza fiksēt protokollēmumā. ZZS bija izrēķinājusi, ka "lauvas tiesa" jeb aptuveni puse no šīs summas nonāks Tautas partijas vadītajās pašvaldībās. VRAA bija saņēmusi 327 projektu pieteikumus par kopējo summu 91,5 miljoniem latu. Daļu no iepriekš noraidītajiem projektiem ZZS frakcija ir ierosinājusi atbalstīt uz valsts budžeta projekta izskatīšanu 2.lasījumā, neaizmirstot arī savas pašvaldības. Viena no lielākajām summām — 990 887 lati — ir Ventspils domei Pārventas bibliotēkas būvniecībai. Tas ir jau iesākts projekts, kuru nākamajā gadā plānots turpināt. Jaunbērzes Mežinieku pamatskolas piebūves celtniecībai ierosināts piešķirt 351 933 latus, bet Līvbērzes vidusskolas sporta hallei — 150 000. Mākoņkalna pagastam, kuru savulaik vadīja ZZS deputāts Staņislavs Šķesters, plānots piešķirt 66 962 latus pamatskolas renovācijai. Pētera Hankas (ZZS) agrāk vadītajai Aizputei ir cerības uz investīcijām diviem projektiem — mūzikas skolas remontam, kā arī daudzfunkcionālās halles būvniecībai, kurai ierosināts atvēlēt 200 000 latu. Lielākā daļa priekšlikumu ir par nelielām — ap 50 000 latu vai mazākām summām. ZZS piedāvātajā sarakstā ir arī investīciju projekti Kandavā, Jelgavā, Raiskumā, Ģibuļos, Priekuļos un vēl vairākās ZZS pārstāvju vadītās pašvaldībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas