Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Budžeta vēl lielāku samazināšanu sāks ar valsts pārvaldi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
dzeris
d
Tas tiešām neloģiski, jo pārsvarā cilvēki ar valsts pārvaldi saprot ko citu.
Soņa
S
IZM daļa padomnieku fiksi pārdēvēti par ekspertiem - kādi astoņi viņi tur - un nedomājiet, ka saņem viņi vecākā referenta piecus simtiņus.
klāvs
k
kas pārvalda valsts īpašumus? Tāds noslēpumains bardaks ap tiem.
Zane
Z
Es nejaucu pārvaldi ar padotību, jo diemžēl informāciju smeļos nevis mājas lapās, bet savas iestādes nolikumā un štatu sarakstā. Un mums štati jau bija jāsamazina par 5% un tagad būs par 10% tieši tāpēc, ka skaitāmies valsts pārvaldes iestāde. Lai cik neloģiski tas arī liktos.
Zane
Z
Tā kā pati strādāju šādā valsts pārvaldes iestādē (bibliotēkā), tad ļoti labi zinu, kam tos štatus samazina un kas ir valsts pārvaldes iestādes. Pirms klaigāt, vajag painteresēties normatīvos aktos. Arī bibliotēkas (valstij piederošās) oficiāli ir valsts pārvaldes iestādes.
ululiņš
u
Atgriežamies pie sākuma jautājuma: "Kāpēc mums ir otrā dārgākā valsts pārvalde un lielākais ierēdņu aparāts ES? ". No kurienes tad lai sāk taupīt?
luteranis
l
mēs nevaram atļauties par nodokļu maksātāju naudu tik dārgu valsts pārvaldes aparātu, kas varētu kļūt mobilāks un modernāks". tu ko zali pipe atlaist cilvekus un citiem sadalit to pienakumus un prasit klut modernakiem un mobilakiem:)))
Acīgais Ziķeris
A
Pareizi dara, ka sāk ar sevi, tas ir, ar valsts pārvaldi!
dzeris - :)
d
Nu, paldies par konsultāciju!
ha-ha
h
Smiekli nāk. Nu, un cik ietaupīs, ka jau tagad NVA katru dienu rindās stāv un reģistrējas aptuveni 160 cilvēku? Un, cik tad bezdarbnieku pabalstus maksājot ietaupīs? ha-hā
:)
:
Nedomā, bet iepazīsties ar likumiem. Slimnīcas ir zem publiski atvasinātajām iestādem. Saņem finansējumu no valsts kā mērķdotāciju, bet izlietojumu veic pašas - tik tehnikai, tik algām, tik transportam. Starp citu tajā dienā, kad slimnīcām liks atskaitīties par algu fondu konkrēti, mēs saņemsim tādu "lietussargu revolūciju", ka maz neliksies, jo daļa medicīnas iestāžu vadītāju negribēs, lai būtu zināms, cik tad viņi īstenībā saņem. Armija, robežsargi, muita un policija ir 100% valsts pārvalde. Kopumā valsts pārvaldē darbojas ap 108K cilvēku. Cik tiešās pārvaldes iestāde īsti nezinu, bet ierēdņu ir ap 11-12K, tie tad arī ir nevis ļaunuma sakne, bet pārvaldes mugurkauls, kurš amortizē kārtējās ne pārāk gudrās politiķu idejas un nodrošina valsts mašīnas darbināšanu arī bez politiķiem. BTW neesmu ne ierēdnis, ne valsts amatpersona, tā ka varu izteikties objektīvi nevis no cunftes puses :)
dzeris - Zane
d
Tiešām pirmā dzirdēšana, ka slimnīcas pieder pie valsts pārvaldes, līdz šim domāju, ka tās naudu saņem no medicīnas budžeta, Ja jau tā turpina Jūsu domu, tad viss, kas nav privātbizness, pieder pie valsts pārvaldes. Domāju, tas pieder pie valsts sektora, valsts pārvalde ir tikai pārvalde, piem, 2600 veselības ministrijā strādājošie ir valsts pārvalde, bet ambulancēs vai slimnīcās str. mediķi vairs nekāda valsts pārvalde nav.
BET
B
austiņās viņam skanēja: Pink - so what!
A.B.
A
Gribas ņemt sūdainu koku un visu šo tirgus placi izdzenāt...Tāda reakcija man un,domāju,daudziem citiem "mazajiem cilvēkiem" rodas redzot kā pieņem budžetu.Vēsturē pārbaudīts paņēmiens-ja demokrātija noved valsti smagā krīzē,pie varas nāk kāds vīrs ar stingrāku roku (arī Latvijā tā jau ir bijis-K.Ulmanis) . Šī valsts pārvalde un saeima kā dēles piesūkušies pie budžeta un ar labu neko neatdos. Nu neticu ka viņi spējīgi bezdeficīta budžetu pieņemt pat tagad,kad tas ir izdzīvošanas jautājums...Lielākais no kā atteiksies-dažus dienesta šoferīšus atlaidīs...Vai nav laiks kādu ārkārtas stāvokli izsludināt???
Zane
Z
Cienījamie žurnālisti un pārējie! Vajadzētu tomēr saprast, ka tās valsts pārvaldes iestādes, kurās samazina štatus, ir, piemēram, slimnīcas, muzeji un tamlīdzīgas vietas. Jo valsts pārvaldes iestādes ir nevis tās, kas kaut ko pārvalda, bet tās, kuras atrodas ministriju (tātad valsts) tiešā pārvaldībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas