Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Burkovskis noliedz aizlieguma piedalīties reklāmās pārkāpumu

Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) locekle Dzintra Geka sola, ka jau šīsdienas sēdē rosinās atgriezties pie Latvijas radio (LR) un LNT programmu vadītāja Haralda «Burkovska lietas», šodien vēsta laikraksts Diena. Viņa uzskata, ka H. Burkovskis pilnīgi noteikti vada sabiedriski aktuālu problēmu raidījumus un tas nav savienojams ar piedalīšanos komercreklāmās.

Norma, kas liedz aktuālo raidījumu vadītājiem piedalīties reklāmā, ir spēkā gan Radio un televīzijas likumā, gan Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas tagad atdots atkārtotai izskatīšanai Saeimā, taču, visticamāk, šī norma netiks mainīta.

«Es tur nesaskatu neko sliktu,» par savu darbu gan raidījumu vadīšanā, gan komercreklāmās saka H. Burkovskis, kurš redzams, piemēram, firmas Montāžnieks D reklāmā, kā arī komerciālas ievirzes raidījumā Ražots Latvijā. Raidījumus, kurus H. Burkovskis vada, viņš sauc par šovu: «Es esmu aktieris šovbiznesā!» Viņaprāt, arī Top 10, ko LNT pozicionē kā ziņu raidījumu, esot tikai šovs, kas esot līdzīgs Latvijas TV raidījumam Kas notiek Latvijā, kuru daudzi sauc par Domburšovu. H. Burkovskis vadīja arī Tautas deklarācijas nedēļu LNT, kurā tika izmantots kustības Par labu Latviju! logotips un piedalījās daudzi ar šo kustību tieši saistīti cilvēki. Tautas deklarācijas nedēļas diskusiju cikls neesot saistīts ar politisko aģitāciju. Vaicāts, kā tādā gadījumā šos raidījumus varētu saukt, viņš atbildēja: «Sauciet, kā gribat.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas