Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Būs jāatsakās no personas koda pirmās daļas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
wala
w
Man tikai viens jautājums, ja darba devējs/intervētājs nav izcili stulbs, kas viņam traucēs noteikt potenciāla darbinieka vecumu pēc viņa izglītības datiem ??? +/- pāris gadi nekad nevienu nav interesējuši !!!
lauķe
l
Nu gan problēma.....Atstāt tikai koda otro pusi un viss!
es par
e
;-))
Pelēkais Vilks
P
Manā iestādē šito virtuālo elementu ir "ka biezs". Jau pusotra stunda pagājusi, kopš visi prom!
Pelēkais Vilks
P
Es tev stāstu par savu pieredzi. ++++++ Secinu: ši reforma ir nepieciešama cīņā pret priekšatlases blodīnēm, virtuāli autsaurcēto virtuālās bezjēgas virtuālā personāla virtuālās atlases virtuālajām firmām. Virtuālais Sertifikāts, kas apstiprināts ar citu virtuālo sertifikātu ir Lemtvijas smagākā problēma. un nekas cits..
es par
e
jā, patiesi, CV mēs nerakstām personas kodu, bet šķiet, ka visai bieži tiek rakstīts gads, vai ne tā? Mans CV stāsts bija stāsts par attieksmi Latvijā. Personas kods ir vēl viens intstruments kā paust šo diskriminējošo attieksmi un padarīt cilvēkus par šādas diskriminācijas upuriem. Šeit, protams, mums vajadzētu jautāt, kā mainīt šo attieksmi un tā būtu laba diskusija. Protams, nav īsais laiks valstij izdot miljonus, lai to veiktu šobrīd. To es saprotu. Es nerunāju, par šodienu, bet principā par situāciju.
es par
e
Pilnigi un noteikti piekrītu, bet tad ir jābūt līdzi dokumentam - pasei, tiesībām u.c. Arī ārstam vecums ir jāzina.
es par
e
Es tev stāstu par savu pieredzi. Tātad, CV gadus nerakstīju, kad tiku uz paša gala interviju, kas veicās īpaši jauki, teica, ka ir aizmirsts uzrakstīts vecums. Es pasmaidīju, viņi ar, bet vairāk arī neprasīja. Pārējie pretendenti bija 15-20 gadu jaunāki. Visi vecākie bija atsijāti priekšatlasē. Vecums selekcijas procesā nav jāzin, domāju, ka arī ģimenes stāvoklis nē un citi personīgi dati. LV ir ļoti vecumrasistiska, nezinu kā citādi patiekt, valsts. Jūs taču paši redziet kaut vai uz tā iereibušā riteņbraucēja, kultūras ministrs padomnieka piemēra. Es sāku nerakstīt vecumu CV vēl pirms tam, kad uzzināju, ka tā ir normāla cilvēkresursu prakse ārzemēs Viņiem esot pat jāsagatovo CV kopijas ar aizkrāsotiem datiem komisijām. Attiecība par vecumu: ja drīkstu jautāt, kapēc jums tas tik ļoti interesētu, ja ņemat kādu darbā? Svarīgs taču ir pienesums, vai ne?
Bezdievis
B
Vecumu bieži vien nepieciešams pierādīt - pērkot cigaretes, alkoholu, ieejot klubā, kazino. Galu galā, darba devējs arī nevar pieņemt darbā zem 18 gadiem.
lūriķis
l
Vai darba devējam ir svarīgs darba ņēmēja vecums?Tikai tad,ja baidās,ka vecais būs gudrāks par pašu,nebaidās ja jūtās stabils savā vietā:)
Bezdievis
B
Nevienā CV nekad neesmu rakstījis personas kodu. Priekš kam CV tāds būtu jāraksta? Un ārzemēs - kā jau rakstā pieminēja par Skandināviju, bieži ir tādi paši personas kodi kā Latvijā. Ja nav vecums personas kodā norādīts, tad darba devējs to pajautā.
Bezdievis
B
Absolūti muļķīga ideja. Visa sistēmas maiņa valstij izmaksās ārkārtīgi dārgi. Pie tam, kā tagad varēs pārbaudīt personas vecumu, piemēram, veikalā pērkot cigaretes vai alkoholu? Ieteiktu LIKTA un citiem drīzāk pievērsties veiksmīgai ID kartes un e-paraksta ieviešanai, lai nākotnē mēs visi varētu nobalsot vai saskaitīties elektroniski! Bet nevajag maisīt sistēmu, kas ļoti labi strādā.
sql
s
Ko nu muldi! Kāds sakars tam, ka savā CV vecumu neraksti, ar personas kodu?? Tiešām domā, ka potenciālais darba devējs nepapūlēsies uzzināt Tavu vecumu arī bez personas koda?
Mārīte
M
Datu valsts inspekcijai laikam aptrūcies ar ko nodarboties, ka izdomā problēmas tur, kur to nav. Parādiet vismaz pāris kāzusus, kur dzimšanas datu izpaušana būtu radījusi reālus draudus kādai mistiskai drošībai (personas veselībai vai dzīvībai, valsts drošībai?). Igaunijā jau vairāk kā 10 gadus ir ID kartes, un pēc personas koda var noteikt ne tikai vecumu, bet arī dzimumu, neesmu dzirdējusi, ka e-valsts Igaunija plānotu kaut ko mainīt. Mums PMLP sola šī gada otrajā pusē sākt ID karšu izsniegšanu. Un pēc pāris gadiem izsniegs atkal jaunas ID kartes ar jauniem personu kodiem???? Kas notiek Latvijā?
es par
e
Latvijā ir nenormāla vecuma diskriminācija un pat atklāta ņirgāšanās darba interviju laikā ir norma. Es pilnīgi piekrītu, ka TAS nav jāuzrāda personas kodos. Savā CV es vecumu nerakstu, un ziniet, tas ir palīdzējis. Arzemēs daudzi neraksta un ts ir normāli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas