Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Buzeks: ES palīdzēs Latvijai jebkurā grūtā brīdī

Vizītē Latvijā uzturas Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājs Jeržijs Buzeks. Viņa personā Latvija ir ieguvusi uzticamu sabiedroto Eiropas Parlamenta vadībā, ceturtdien, 1.oktobrī, preses brīfingā Saeimā pēc tikšanās ar J.Buzeku pauda Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS).Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka J.

Buzeks labi pārzina Austrumeiropas un Centrāleiropas problēmas, ko apliecina viņa kā bijušā Polijas premjerministra lielais ieguldījums Polijas ceļā uz dalību ES un NATO."Ar jauno Eiropas Parlamenta priekšsēdētāju mums ir līdzīgi viedokļi ļoti daudzos Latvijai un Eiropas Savienībai aktuālos jautājumos," atzina G.Daudze, paužot gandarījumu, ka šī ir viena no pirmajām J.Buzeka oficiālajām vizītēm pēc ievēlēšanas EP priekšsēdētāja amatā, kā arī pirmā oficiālā vizīte uz kādu no jaunajām ES dalībvalstīm.EP priekšsēdētājs J.Buzeks preses brīfingā uzsvēra ES solidaritāti, tai sniedzot atbalstu grūtībās nonākušām dalībvalstīm. "Arī jūs Latvijā varat būt pārliecināti, ka Eiropas Savienība palīdzēs jebkurā grūtā brīdī," norādījis J.Buzeks."Vēlos dot skaidru signālu, ka es esmu viens no jums un es ļoti labi saprotu, kas notiek šajā Eiropas daļā. Tāpat es vēlētos arī dot signālu, ka mēs esam vienoti, mums ir vienota atbildība ceļā uz kopīgiem mērķiem," viņš sacīja. "Mums Eiropas Savienībā ir kopīga vēsture, bet vēl būtiskāk, ka mums Eiropas Savienībā ir arī kopīga nākotne. Tādēļ mums ir arī nepieciešamas reformas, jo nevaram paredzēt, ka kaut kas uzlabosies, ja mēs paši nemainīsimies," J.Buzeka teikto citē Saeimas preses dienests.

Savukārt tikšanās laikā ar premjeru Valdi Dombrovski EP priekšsēdētājs norādīja, ka priecājas satikt savu bijušo EP kolēģi Latvijas valdības vadītāja amatā.

V.Dombrovskis norādīja, ka ļoti cer uz EP priekšsēdētāja atbalstu kopējās lauksaimniecības politikas maiņai, nodrošinot platību maksājumu izlīdzināšanu visām ES dalībvalstīm, tostarp Latvijas zemniekiem, kas saņem mazākos ES atbalsta maksājumus Eiropā.

Abas amatpersonas pārrunāja ES Kohēzijas politikas un kopīgās Enerģētikas politikas nākotni. EP priekšsēdētājs ar interesi uzklausīja Latvijas enerģētikas situāciju, paužot atbalstu nepieciešamībai veicināt tos projektus, kas nodrošinātu Baltijas reģiona savienojumus ar ES valstīm. EP priekšsēdētājs novērtēja arī faktu, ka Latvija ir viena no līderēm atjaunojamo energoresursu izmantošanā, kā arī valsts ES ar vienu no zemākiem emisijas gāzu izmešu līmeņiem.

Premjers V.Dombrovskis savukārt izteicis gandarījumu, ka Baltijas jūras reģiona stratēģija šobrīd jau ir realitāte, īpaši pateicoties Zviedrijas aktīvai darbībai. J.Buzeks norādīja uz Latvijas svarīgo lomu ES Austrumu partnerības veidošanā ar Krieviju, Baltkrieviju, kā arī Ukrainu.

V.Dombrovskis arī pateicies par EP atbalstu totalitāro režīmu nosodīšanai un par rezolūcijas pieņemšanu. EP priekšsēdētājs atgādināja, ka ES ir būtiski paust vienotu nostāju par vēstures notikumiem un Molotova Ribentropa pakts ir nenoliedzami ietekmējis visas Eiropas nācijas un ir svarīgi vēstures faktus vērtēt nākotnes kontekstā, stāstot visām pasaules valstīm par totalitāro režīmu nodarījumiem, lai akcentētu cilvēktiesības un mieru pasaulē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas