Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

CAA: patlaban esam brīvi no vulkāna pelnu mākoņa jūgiem

Patlaban viss ir kārtībā, un esam brīvi no Īslandes vulkāna pelnu mākoņa jūgiem, Diena.lv sestdien no rīta, komentējot jaunāko informāciju, teica Civilās aviācijas aģentūras (CAA) direktora vietnieks, Aeronavigācijas daļas vadītājs Māris Čerņonoks. Patlaban situācija ir tāda, kas "ļauj aviācijai uzelpot ar visu krūti", viņš piebilda.

Viņš atturējās izteikt kādas prognozes par turpmāko, taču atzina, ka pagaidām izskatās, ka mākonis, kas draudēja sestdien no rīta atkal pietuvoties Latvijai, ir "pajucis". Lai gan Īslandē izvirdums turpinās, situācija virs Eiropas uzlabojas. Izņēmums ir tikai Īslande.

BNS vēsta par Lielbritānijas meteoroloģijas dienesta un Eiropas aviācijas kontroles aģentūras ziņoto, ka mākonis virs Eiropas ir pilnībā izzudis un lidojumi kopš ceturtdienas notiek kā ierasts. Tā kā mainījies dominējošo vēju virziens, sinoptiķi prognozē, ka tuvākajās dienās vulkāna izmešu mākonis virs Eiropas neatgriezīsies. Turklāt vulkāna aktivitāte ir salīdzinoši zema, tādēļ arī gadījumā, ja vēji putekļus un pelnus nestu uz Eiropu, to koncentrācija, visticamāk, nebūtu tik liela, lai vajadzētu pārtraukt lidojumus. Tikmēr pašā Īslandē vulkāna dēļ piektdien tika noteikti ierobežojumi gaisa satiksmē, vējš izvirduma radīto mākoni turpināja pūst Reikjavīkas virzienā.

CAA turpina sekot līdzi situācijai.

Vaicāts, kāda ir informācija par lidmašīnu stāvokli pēc veiktajiem lidojumiem, M.Čerņonoks norādīja, ka šādas ziņas aģentūra vāc nepārtraukti, bet nekā nopietna, kas liktu domāt par gaisa satiksmes apturēšanu, nav bijis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas