Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Cālītis: problēmas sieviešu ordinācijā saistāmas ar abu dzimumu attiecībām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
margoša
m
Par tiem sportistiem es pilnīgi piekrītu,viņi gan trenējoties gan uz sacensību laiku jo īpaši nedrīkst uz stingrāko dzīvot dzimumdzīvi.Mans vīrs jaunība trenējās kanoe airēšanā.Treneris tad viņam uz stingrāko arī treniņu laikos neatļāva braukt mājās.Visu vasaru viņš bija prom nometnēs,bet mēs neviens pretī nečīkstējām un dzīvojām arī šādu dzīvi.Tā mēs dzīvojām 10 gadus,tad vīrs vairs aktīvi netrenējās,bet tad jau brauca jaunos pieskatīt uz nometnēm.Padomju laikos jau tas bija ļoti stingri,labi,ka vispār treneris lāva mums precēties.Atceros vīrs atnāca tikai uz kāzu ceremoniju trenera vadībā un tad aidā uz kādu pusgadu prom.Kad bija jābrauc uz nometni treneris jau mēnesi iepriekš aizsauca vīru prom no mājām it kā uz veselības pārbaudi vai ko tamlīdzīgu.Arī mājās esot bija stingrs reglaments.
Zoja Monroza
Z
Vaina tajā, ka katoļi domā, ka katolicisms ir no pasaules radīšanas sākuma (pat agrāk, kā cilvēks tika radīts :) ) un viņi nepēta jūdaisma pirmsākumus - tur arī suns ir aprakts. Katoļi ir ļoti kūtri BIbeli lasīt, bieži- impotenti BIbeles gara izpratnē, bet ļoti čakli- Bībeles vārdā runāt.
Vidvuds II
V
Kādas muļķības! Neviens diacēzēm neprasa ko viņas grib, ko nē. Baznīcas likumi ir likumi. Ko koncils nolēmis, tam tā būs būt. Un celibāts baznīcā ir kopš paša sākuma.
Pēterups
P
Domāju, ka Cālītis var nepriecāties, jo sieviešu ordinēšana Latvijā tik drīz vis neatsāksies. Un visi bļāvēji par sieviešu tiesībām atcerieties Pareizticīgo Baznīcu - tur šāds jautājums vispār netiek cilāts.
polis
p
Jā, šie konsili runā, bet jautājums paliek, jo to nevēlas pieņemt visas diacēzes, tādēļ ar 11.g.s. var runāt pat vispārīgu likumu, kas jau tiek ievērots.
Vidvuds II
V
Celibāts netika ieviests 11 gs, bet daudz agrāk. Par to skaidri runā jau Oranžas koncils 306 gadā un Nikajas koncils 325 gadā. Paši katoļi neko nejēdz no savas vēstures, bet gatavi visus pamācīt.
poliete
p
Daudzi Latvijas vēstnieki arzemes ir homosexuali.......kaimiņvalstīs, bijusaja PSRS
poliete
p
Un kur tad jūs lidojiet kopā ar eņģeļiem ?
Zoja Monroza
Z
Dažreiz es pati jūtos kā eņģeļu māte Joanna, tad es lidoju, lidoju - kopā ar eņģeļiem...
Zoja Monroza
Z
Jums taisnība, tā patiešām ir debesu dāvana un jābrīnās par tiem, kas no šīs dāvanas grib atteikties, jo ar varu nevienam tā netiek uzspiesta- brīva izvēle. Cita lieta, ka morāles līmenis - dažāds, miesas stiprības pakāpe- arī nevienmērīga. Kas vājš un paklūp kontaktā ar Dievu, neiztur. Taču par nazīriešiem ir runa jau Vecajā Derībā (pašos pirmsākumos) un nazīrieši ir viena raudze ar tiem, kas ievēro celibātu un atteikšanās no tā, protams, ir solis sātana virzienā. Atsevišķu sieviešu raušanos uz kanceli arī var kvalificēt kā apzinātu nepakļaušanos Dieva likumiem, jo Dieva Vārds ir nedalāms, vienalga- caur kuru pravieti izteikts un stāv rakstīts- nepazudīs ne vārds... P.S Kam dot priekšroku, mūkam jeb priesterim- alga viena, jo cīņas lauks abiem arī viens-pret tumsu un velna viltību.Galu galā-arī mūki celibātu ievēro, lai gan problēmu, kā visur, noteikti ir - atceros Ježija Kavaleroviča filmu "Eņģeļu māte Joanna", kas mēģināja šo problēmu ieskicēt.
poliete
p
Priesteri ir apustuļu pēcteči, precīzāk - bīskapi. Un tātad - apustuļi visi bija vīrieši, tā'dēl ar'ī ordinācija nav iespējama. Celibāts tika ieviests ar 11.g.s. ar tā laika pāvesta bullu kā cīņa pret morāl nekārtību, jo cilvēki deva priekšroku garīgās lietās tolaiku mūkiem (bija lielāka cieņa) nevis priesteriem. Tagad celibāts jāsaprot kā Dieva dāvana Debesu valstības dēļ. Un tie, kas to tiešām izdzīvo, ļoti labi saprot šīs dāvanas jēgu.
ne atbilde, bet secinājums
n
Nevajag aizmirst, ka grēku grēks ir laulības pārkāpšana,jo ir viens no 10 baušļiem, bet mācītāji šo lietu ļoti nelabprāt iztirzā, par Laimoņa komentāriem nemaz nerunājot, jo viņam šķiet, ka svarīga ir seksuālā orientācija, kas taču nav prece, ko tirgū nopirkt, bet nepārkāpt laulību var katrs un līdz ar to- sevi no nāves grēka pasargāt!
elija
e
Parasti komentārus nelasu -pietrūkst intereses un tāpēc, tikai uzmetu acis. No šiem acu "uzmetumiem" šķiet, ka Cālīša sakarā atkal kāds mocās ar homoseksuālistiem (bieži vien viņi paši, jo laba ir izveidotā maska un veikli konspirēts erotisko izjūtu cehs, un deguns tad,protams, augšā), tāpēc mans ieteikums- lai viņi precas, jo labāk dzīvot laulībā, nekā izvirtībā un gadījuma sakaru "režīmā".Nevienu jau nepārtaisīs un, ja kādam homoseksuālu tieksmju nav, tādas arī nebūs, jo tieksmes par naudu nenopirkt- tās nāk līdz kā Dieva dota dāvana, bet, ja kāds ko citu apgalvo, tad izpratne nav viņa māsa. Bet, Cālīša proponēto doma sakarā, gribu citēt divas vietas Bībelē un, proti:"Sieva lai klusībā mācās visā padevībā; taču mācīt es sievai nepieļauju, nedz valdīt pār vīru, bet viņai jāturas klusībā"(Tim.2.).Tātad, skaidri un gaiši,mācīties un ne mācīt! Un nav svarīgi, ko domā Cālītis jeb Vanags, jo svarīgi ir, ko saka Dievs! Nav jau arī tā, ka cilvēce to neievērotu-luterāņi ar šo sieviešu problēmu sāka mocīties nesen,bet,piemēram,pareizticīgie,jeb musulmaņi - vispār nekad nav mocījušies. Otra lieta-atturība ir jāievēro un par to Bībelē runāts vairākkārt (dažādā nozīmē), pieminēšu tikai :"...ja vien puiši ir sevi pasargājuši no meitām!"(Sam.21). Vārdi, par kuriem der padomāt un sprediķi sagatavot, jo ne jau interneta komentārā tas jāizskaidro- pārāk mazs kontingents!
Hava
H
Neaktuāla grāmata par novecojušām idejām. Feminisms jau stipri sen ir aizgājis no šīs primitīvās dzimumu līdztiesības/sieviešu pārākuma idejas. Jaunais feminisma vilnis jau vismaz 10 gadus runā arī par vīriešu tiesībām, par vīriešu aizstāvību no sabiedrības spiediena, ja viņi ir izvēlējušies, piemēram, auklēt bērnus, kamēr sievas bīda karjeru, vai kā citādi atšķirties no mačo tēla. :)
Lapsa
L
Tik nez no kurienes psiholoģiski un psihiski veseliem ļaudīm rodas tā vajadzība ņemties ap citu dzīvi un tur meklēt grēkus un perversijas. Parasti ļaužiem pietiek ar savu dzīvi. Man, piemēram, traucē, ja kāds ap mani tik aktīvi nodarbojas un māca, kā man Bībeli saprast. Es to neparsu. Kā gribu, tā saprotu. Es nedomāju arī, ka tas kāds negods nebūt LELB vai gods būt. "Atlaists" no LELB tāpēc nav nekāds noniecinājums, bet rādītājs, ka cilvēks ir nobriedis, lai neklausītu visādiem puiškāniem. Tevis teiktais tāpat ir tikai atsevišķa cilvēka teiktais, arī Pāvila domas ir viena cilvēka domas. Cik cilvēku, tik domu, nevis Jūs, "konservatīvie kristieši", te kādam dzīvi mācīsit vai drīkstat to darīt. Tieciet vispirms paši galā ar savām finansēm un sabrukušo LELB, edz, te pareizā Pāvila saprašana nez kāpēc ieveda grāvī. Vienam otram Domu par katedrāli dikti vajadzēja, bet naudas, ko lāpīt, nav... Tad bija jāiet pie liberālajiem un neticīgajiem un jādiņģē. Kāpēc nez tauta baznīcā nemaz tā neiet un naudiņu nesamet?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas