Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Centrāltirgus starpniekfirmas, iespējams, kalpo par partiju barotnēm

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lāpītāja.
L
Žēl,kamēs tomēr katrs par ko citu,mans ieskats globālajā lauciņā bija domāts ne jau kā katra konkŗētā (īpaši jauno spēlētāju) situācijas analīze,ne jau viņiem tie ofšori ir aktuāli,protams, es biju to domājusi tā,ka tās ir strauji augošas lielā tirgus spēlētājas ar savām pretenzijām ar kurām,patīk vai nē nākas arvien vairāk rēķināties,es vienkārši gribēju jums kungi teikt,ka mēs te uz vietas nevaram mainīt tās iesīkstējušās shēmas un noteikumus,bet ar to ekonomistu prāta vētrās apskatāmo problēmu loku es tikai uzskaitīju kādas ir tendences,ka pasaules vecie spēlētāji ar sāk saprast,ka pa vecam nevarēs ekonomiku vilkt, vajadzēs sākt kaut ko mainīt. Tikai uzskaitīju mazu daļiņu no tām lietām par kurām tagad nopietni diskutē lielajā arēnā,un tur kā es teicu runā parlietām,kas līdzšim arī pie mums ir spēkā tikai vēl kroplīgākās formās un izpildījumā.Ar to es gribēju dot cerību,ka šitāds mežonīgais liberālisms kāds te valda nebūs mūžīgs,protams,tas neizslēdz to ka mums te pa savu dīķīti arī ir jāķer badīgās līdakas. To,ka jūs abi runājāt arī katrs par citu un nesapratāties es uzreiz konstatēju -viens sašutis,kā tā var ,otrs saka,ka pēc kroplīgajiem likumiem iznāk ka var un viss,bet parakt dziļāk un meklē,kur var pieķerties neviens nav gatavs(vismaz ne tie,kam tas būtu jādara pēc amata). Lai jums abiem veicas un ir pacietība šajā pagaidām diezgan bēdīgajā cīniņā.
engels
e
kas ta prasročkas tirgo par bargu naudu un par peļņu uzbaro liekēžus??
klusais
k
Mums gan diskusijas būtība bij nedaudz cita - proti par morāles un likumības robežām. Par jaunajiem spēlētājiem - nu nezinu , man tomēr sajūta, ka vismaz kontekstā ar nodokļiem viņiem uz vietas pašiem nav īsti kārtības un tapēc ofšoru jautājums vēl nav tur aktuāls. Man ir sadarbība konkrēti ar Ķīnu - korupcija tur neskatoties uz bargajiem sodiem tur sit neiedomājami augstu vilni un domāt nodokļu optimizācijas shēmas viņiem patreiz noteikti nav aktuāli. Tas ,ka nauda un visādas sazīmētās vērtības nobruka - bija patiesībā gaidāms fakts, ko samazinātā veidā varēja redzēt un prognozēt uz Latvijas NI tirgus piemēra. Tas ,ko mēs varam darīt šeit Latvijā - ir turēt sasprindzinājumā " tautas kalpus" - proti mēģināt tomēr nodemonstrēt ,ka viņi nav visuvareni - un tad varbūt kaut kas arī mainīsies viņu attieksmē pret lietām .
Lāpītāja.
L
es te ar lielu laika nobīdi pieslēdzos jūsu diskusijai,ja iznāks rīt jums laiks turpināt šo tēmu,variet uzmest aci manam komentam. Jā, piekrītu,šitā starpniecības,ofšoru,virtuālās naudas, vērtspapīru, akciju u.c. ekonomikas elementu atrautība no reālā vērtību radītāja,samēra zudums starp reālo un iedomāto virsvērtību u.c.liberālisma pārmēru tālu aizgājušie taustekļi ir noveduši pie pasaules ekonomikas krīzes,bet tas ir zināmā mērā bumeranga efekts,ja nebūtu krīze,turpinātu tādā pat garā,nupat palēnām attīstoties krīzei,jau uz lielā ekonomikas plača(ne mūsu pīļu dīķītī) sāk ieskanēties balsis,ka ofšori lūk ir slikta un negodīga lieta(kas tā arī ir izņemot 1% derīguma,kādēļ tos radīja),ka jāatgriežas pie reālākām lietām un jatuvinās reālai ekonomikai,pasaules tirdzniecībā un ražošanā arvien vairāk sevi piesaka jaunas augošas ekonomikas,kuras ir nemierā ar veco spēlētāju vienvirzienā uzliktajiem spēles noteikumiem (Brazīlija,Indija,ķīna,u.c.), tiek rīkotas visādu ekonomikas guru publiskās"prāta vētras",kurās tad nu šie apspriež un strīdās kā pareizāk pārveidot ekonomiku,tur ar izskan,ka būtu jāsak mazinātliberālisms,kaut ko vajadzētu regulēt,bet paši ar uzreiz bažījas,ka regulēšana var bremzēt ekonomiku,tātad cik daudz var atļautties regulētun ko,utt.utjpr. Kungi, tas viss liecina,ka ūdens ir sakustējies,krīze novedusi pie tā,ka jau sāk runāt,tas nebūs rīt uz brokastlaiku , bet pasaule būs spiesta mainīt pastāvošos ekonomikas postulātus kaut kādā mērā un tad pamazām tas atnāks līdz mums,bet šobrīd mums vēl valda mežonīgā liberālisma primitīvā stadija, tāpēc -kas pie siles ,tas "likumīgais zaglis".Bet viss mainīsies,vēl redzēsim...tikai šitie likumīgie zagļi tikmēr mūs varbūt būs norakuši.
PUĶE
P
Bēdīgi ka tēvzemnieši,kas tēlo tik ļoti naivos un godīgos ir visslielākie zagļi,ja paskatamies tad jebkurš viņu partijā ir mēginājis būt negodīgs vēlēdamies būt bagāts
sviests
s
starpniecība principā ir sutenerisms. Vajag likumā sutenerisma jēdzienu paplašināt un lieta darīta. Un 100 galvas ar referendumu samazināt kā te viens piedāvāja uz vienu no katras partijas- super ekanomija sanāktu
Ed. Ainars
E
Gaidis Bērziņš ir spilgtākais piemērs tēvzemiešu absolūti šķībajai morālei - vārdos par nacionālām vērtībām, darbos netīras rebes centrāltirgū kopā ar krieviem.
SĪMANIS
S
Viņi PAT RCT GRĀFAM CEPELĪNAM pieminekli no cūkas neuztaisīja,vepri!
Herberts CUKURS
H
Genocīds pret LATVIEŠU tautu turpinās pilnā sparā!
Krišs
K
Šie salašņas valda Latvijā ! TIRGUS IR SAČAKARĒTS,jo pašmaju zemnieks jāmeklē ar uguni-vietējie bruģa juridiskie būtu strikti jānorobežo no pašmāju izstrādājumiem -bez BRiseles idiotiskajiem uzstādījumiem un pašmaju kretīniem birokŗatiem,un komunists brigmanis ZZ vadītajs-smerdeļi!
re
r
Ko darīt, ko darīt..? Patriekt un mainīt tik ilgi, kamēr ir rezultāts! Šitie vēži ar būtu citādāki, ja šiem 17 gadus neļautu spļaut visam no augsta koka.
klusais
k
Nezinu, nezinu kā to purvu izbrist. Visvairāk biedē ,ka jaunie " tautas glābēji" patiesībā ļoti būtiski natšķiras. Par ko mums tāds sods?
cundurs
c
ir gan pie kājas..runāt viņi visi māk..(paskaties kā farcovšiks lešinskis samācījies rullēt vidēji 26 vienus un tos pašus teikumus)..bet! miklais un ļenganais rokasspiediens viņus nodod! Ja esi dienējis CA tad zini, ka par tādu rokasspiedienu uzreiz varēja dabūt pa muti...
klusais
k
Ameriks ir vēl tas fruktiņš , domāju viņiem prese dziļi pie kājas, ja nu vienīgi KNABs atnāk pakaļ, tad gan visa omulība zūd.
cundurs
c
vai nē..mēs atgriežamies pie pilsoniskās drosmes un uzdrīkstēšanās. Piemēram kaut kāds uzņēmums kaut ko nofīrē..it kā likumīgi, bet mums nepatīk.Un bariņš cilvēku sarīko protesta akcijas tik ilgi kamēr visādi valdes vai padopmes locekļi tiek izmesti! Tobiš kāds no mūsu naudas pārvaldītājiem kaut ko neētisku izdara un momentāli seko mūsu reakcija>Piemērs :pietika dienai papresēt burovu un amerika mīļo sadarbību..amerikam tas nepatika un šis lika burčikam tīties..bija kādi 3-5 rakstiņi..Viņi ir mīzēji un gnīdas..bailīgi bez gala, tā ka vajadzētu vēl kādus 4 venta baloža slavinošus rakstus lai viņš aizvāktos

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas