Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Čepāne: Ir neprātīgi runāt par iespēju atjaunot uzņēmumu padomes

Šobrīd ir neprātīgi runāt par iespēju atjaunot uzņēmumu padomes. Jau esošajās uzņēmumu valdēs ir personu loks, kas mūžīgi rotē tikai tāpēc, ka ir bijušie politiķi, norāda Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Ilma Čepāne (Vienotība), komentējot Ekonomikas ministrijas (EM) vēlmi atjaunot valsts uzņēmumu padomes.

“Es pret to kategoriski iebilstu. Jau esošajās uzņēmumu valdēs ir personu loks, kas mūžīgi rotē tikai tāpēc, ka ir bijušie politiķi. Pāris reizes mēnesī, aizejot uz sapulcēm, paraksta papīrus un saņem algu. Ja vēlas atjaunot uzņēmumu padomes, tad jābūt personāla atlases firmām, kas kandidātus vērtēs pēc profesionalitātes,” uzskata I. Čepāne._Vienotības _Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis norāda, ka valsts kapitāldaļu sabiedrībās nepieciešams pastiprināt uzraudzību valsts kapitāldaļu turētāju interesēs. “Tās varētu būt padomes un tā arī varētu būt viena jauna institūcija, kas uzrauga valsts kapitālsabiedrības daļu turētāju interesēs. Valžu problēma ir tā, ka tās uzrauga uzņēmumu paša uzņēmuma interesēs. Bieži vien valsts intereses uzņēmumā pārstāv, piemēram, tikai valsts sekretāra vietnieks, un tam pretī ir profesionāla, spēcīga valde,” skaidro Dz. Zaķis. “Uzņēmumi ir lieli un bez valsts pārraudzības tos atstāt nevajadzētu. Kaut kādai kontrolējošai institūcijai ir jābūt, jo valdes ir tikai izpildvara. Jau tad, kad padomes likvidēja, es sapratu, ka tā ir kļūda,” skaidro ZZS deputāts Staņislavs Šķesters. _Saskaņas centra _deputāts Boriss Cilevičs uzskata, ka EM priekšlikums par padomju atjaunošanu viņā izraisa neizpratni. “Ir sākušās tās pašas greznības, par kurām savulaik _Jaunais laiks_ nosodīja Aigara Kalvīša (TP) valdību. Padomes bija pārvērtušās par veidu, kā partijas vajadzīgos cilvēkus nodrošināja ar lielām algām. SC padomju atjaunošanu neatbalsta,” tā opozīcijas pārstāvis. Jau vēstījām, ka EM virzīs priekšlikumu, lai atjaunotu pirms diviem gadiem likvidētās padomes valsts uzņēmumos, tā svētdienas vakarā ziņoja Latvijas televīzijas raidījums De facto. „Mēs noteikti nāksim ar ierosinājumu, pretrunīgi vērtētu, atjaunot valsts uzņēmumos padomes, kas atbilst labiem pārvaldības principiem, to likvidācija nebija tas labākais lēmums no uzņēmumu pārvaldības principu vadības viedokļa,” raidījumam saka EM valsts sekretārs Juris Pūce.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas