Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Cēsīs TP amata dēļ šķeļas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
hm
h
izklausās tomēr, ka Žagarkalns ir turpat , kur viņa dvī;ņbrālis - pseidokultūras ražotājs un dargos odekolonos škērtdētājs . Lai izput TP!
ir bijusi
i
saskare ar Mihaljovu tiiri darba lietaas. palika ljoti labs iespaids. lai veicas!
Artura M
A
Rīgā ir tas pats, caurkritis cilvēks politikā, kas palika tikai 23 vietā, tagad ir RD izpilddirektors, uzvārds viņam Radzēvičš! Par labām pārmaiņām!
kukaža
k
Šo TP analfabētu dēļ,kur partija ir nonākusi pilnīgā pa...,!Tā tik turpināt!
dzeguzēns
d
Domes izpilddirektoram ir tiešs sakars ar vēlētāju uzticību, ja viņš kandidējis uz deputāta amatu un nav to (ne amatu, ne uzticību) guvis. Tīrākā demagoģija stāstīt, ka `tas nav politisks amats`. Sēdies, divi.
ookl
o
Nav ko likt v'ēlēšanu sarakstā cilvēkus kas nav partijā
He he...
H
Vispār nepareiza lieta, ka par izpilddirektoriem vēlē deputātus. Tā ir varas dalīšanas principa izkropļošana, jo izkritis izpilddirektors var nākt atkal atpakaļ par deputātu. Izpilddirektora vārds partijai jānosauc jau vēlēšanu laikā, lai vēlētāji jau to zinātu balsojot par kādu noteiktu sarakstu, taču tas nevar būt iekļauts deputātu sarakstā.
Ak, analfabēt!
A
Kā redzams, analfabēts visās jomās: pat tāda cilvēciska īpašība kā ētika - sveša lieta!
no laukiem
n
Pašvaldību vēlētājam partiju piederība ir pupu mizas, svarīgākais ir cilvēks, tāpēc partiju bosiem Rīgā neklātos jaukties un regulēt dzīvi novados.Taču TP ir pieradusi nerēķināties ar cilvēkiem, par visu svarīgāk - mahināciju realizēšana - kaut līķiem pāri!
vecis
v
Nu viena vienīga mērkaķošanās ar tām pašvaldību vēlēšanām. Tač muļķim ir skaidrs, ka daudz vienkāršāk ir uzprasīt kādam Zalānam, vai Šķēlem un tas iedod gatavu sarakstu, kuri ir darbaspējīgi un kurus vajag krēslos!
Analfabēti
A
Kāds sakars Domes izpilddirektora amatam ar vēlētāju uzticību? Domes izpilddirektora amats nav politisks. Vēlētāju uzticība ir nepieciešama deputātiem. Varbūt esat aizmirsuši, ka, piemēram, viens no spēcīgākajiem LR Ministru prezidentiem bija TP idejas autors un dibinātājs Andris Šķ;ēle, kuru vēlētāji pirms nominēšanas amatā vispār nepazina.
ABC
A
Kur TP, tur visvisādas netīras mahinācijas un šmuguļi. Tā vien šķiet, ka šajā "partijā" savākušies visi galvenie Larvijas nelieši un blēži.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Jura Žagara pilns viedoklis:

Esam uzvarējuši vēlēšanās, bet, iebalsojot par izpilddirektoru mūsu pašu saraksta cilvēku , kurš objektīvu vai subjektīvu apstākļu dēļ, vēlētāju pievilkto mīnusu dēļ ir noslīdējis no otrās uz piecpadsmito vietu sarakstā un nav iekļuvis TP deputātu desmitniekā, manuprāt mēs rīkojamies politiski neētiski.  Iznāk, ka, līdz vienam zināmam brīdim mēs spēlējam pēc vēlēšanu "spēles" noteikumiem, bet tad, kad reālie rezultāti nesakrīt ar vēlamajiem, atrodam citu, protams, likumīgu ceļu, kā tomēr nodrošināt mūsējā nonākšanu domē.

Es pats nekad neesmu bijis "teicamnieks", vienmēr visu darījis pareizi, morāli nevainojami un nekļūdīgi, bet šoreiz man liekas robežas ir tomēr pārkāptas. Tādēļ es balsoju "pret". Savu viedokli savējiem un citiem paudu jau divās mūsu TP saraksta sapulcēs tūlīt pēc vēlēšanām un arī vēlāk. Neko neesmu teicis aiz muguras, tādēļ man nav problēmas komentēt jautājumu.

Es domāju tā: vēlētājs, ejot uz vēlēšanām, paļaujas, ka viņa balss tiks ņemta vērā un šī balss noteikti ietekmēs varu pārstāvošo personu izvēli. Citādi viņam nav jēgas tur iet un tērēt savu laiku. Vēlēšanu rezultātā viņš deleģē savas intereses pārstāvēt zināmiem cilvēkiem. Savu viedokli viņš vispirms pauž ar saraksta izvēli un tad, lai detalizētu personu izvēli, kādam ievelk plusus vai mīnusus. Tātad viņš paļaujas, ka katram mazajam mīnusiņam vai plusiņam ir kāds svars. Potenciālie deputāti, savukārt, "izliek" sevi anonīmam izvērtējumam un ar startu vēlēšanās dod apsolījumu, ka pakļausies šiem nosacījumiem cīņā par tiesībām realizēt vēlētāju deleģētu varu novadā.

Nebūsim naivi un arī neuzskatīsim vēlētājus par naiviem, kuriem var iestāstīt, ka izpilddirektors nav vara un nav vismaz trešā persona domē. Skaidrs, ka ir un viņš nav nekāds dispečers, kas tikai izpilda un pāradresē ievēlētā deputātu sastāva rīkojumus. Tiem, kas ir strādājuši domē, ir skaidrs, ka realitātē tas tā nemaz nevar būt, tas nefunkcionē.

Tātad dot varu, kaut izpildvaru, personai, kura ir startējusi vēlēšanās kā politiķis un kaut kādu iemeslu dēļ nav guvis pietiekamu vēlētāju uzticību, manuprāt, nav pareizi. Nu vismaz politiski neētiski noteikti.

Patlaban pamatoti tiek iztirzāts jautājums, vai pareizi būtu, ka personas, kas startējušas kā politiķi, tad iekļuvušas domē kā deputāti, noliek mandātu un realizē izpildvaru. Tad vēl jo vairāk neloģiski man liekas, ja pēc starta vēlēšanās politiķis netiek deputātu sastāvā, bet tomēr tiek nominēts kā izpilddirektors.

Kā pamatu kandidāta izvirzīšanai pirmajā domes sēdē tika minēta kandidāta profesionalitāte un pieredze. Neesmu dzirdējis, ka kāds apšaubītu izpilddirektora pieredzi. Bet... nav taču kara stāvoklis, ka tā jāsteidzas, un nav taču tā, ka kāda zināšanas pašvaldības darbā ir tik neatkārtojami specifiskas, ka kāds vienīgais var "nosēdināt kosmosa kuģi ". Gan priekšsēdētājam ir astoņu gadu pieredze pašvaldības darbā, gan vietniekam J. Rozenbergam ir liela četru gadu pieredze izpilddirektora darbā, un abiem ir absolūta vairākuma deputātu atbalsts, ieskaitot arī citu partiju cilvēkus. Viss funkcionētu labi. 

Es vienmēr esmu uzsvēris, ka neesmu politiķis, bet esmu politikā un TP tās komandas dēļ , kas strādā Cēsīs. Tagad jūtos nedaudz apmulsis. Bet laikam jau tas ir normāli, ka mūsu priekšstati par spēles noteikumiem kādos jautājumos var nesakrist. Domāju, ka tas netraucēs mums strādāt kopā arī nākamos četrus gadus, bet jautājumi paliek un ne tikai man.

Protams, var teikt "viss ir atļauts, kas nav aizliegts", bet pastāv arī goda likumi, politiskā  ētika, un ne viss ir jādara, kas nav aizliegts.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas