Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Cēsu mērs: visam apakšā ir savas intereses, un iedzīvotāji to ļoti labi saprot

"Protams, nevajag stāstīt politiskus pekstiņus, ka mēs esam balti un pūkaini un no brīvas gribas nākam sakārtot valsti. Visam apakšā ir savas intereses, un iedzīvotāji to ļoti labi saprot," tā par nesen izveidoto uzņēmēju kustību Par labu Latviju sestdien publicētā intervijā Latvijas Avīzē saka Cēsu pilsētas mērs, Tautas partijas (TP) vecbiedrs Gints Šķenders.

Viņš pats iesaistījies kustībā, jo "tā meklēs konkrētus lietu risinājumus, ap kuriem sabiedrība varētu vienoties". G.Šķenders atgādina, ka savulaik pats bijis uzņēmējs, un arī tagad, vadot pilsētu, bieži sanāk sadarboties ar uzņēmējiem. Viņš pieļauj, ka nākotnē atgriezīsies privātajā uzņēmējdarbībā."Protams, ka nevajag stāstīt pekstiņus, ka kustībai nav rūpes par varu un interesēm," atzīst Cēsu mērs. Tomēr, vai no kustības izveidosies kāda jauna partija vai līdzšinējo partiju apvienība, viņaprāt, rādīs laiks. "Katrā ziņā nevar teikt, ka starp TP un LPP/LC viss būtu gludi. Ir jautājumi, kur mūsu uzskati nopietni atšķiras," neslēpj G.Šķenders.Lai gan Cēsu mērs parakstījis kustības manifestu, viņš atzīst, ka nevar būt tik gudrs un spriestspējīgs, lai orientētos visos tur minētajos jautājumos. Viņš gan norāda, ka tas vairāk ir domāts kā aicinājums, nevis konkrēta rīcības programma, turklāt kustībā ir cilvēki no dažādām nozarēm, kas spēj nākt klajā ar konkrētiem piedāvājumiem attiecīgajās jomās.Vaicāts par pozīciju pilsonības jautājumā, par ko plašu rezonansi izraisīja kustības pārstāves Ievas Plaudes-Rēlingeres izteikumi, G.Šķenders saka: "Mēs esam kustība, kur apvienojušies dažādi cilvēki ar dažādiem uzskatiem. Es personīgi uzskatu, ka valsts valoda Latvijā var būt tikai viena – latviešu valoda. Pilsonības jautājumā jāskatās, lai būtu lojāli pilsoņi. Nevajag tik daudz pārbaudīt zināšanas vēstures niansēs, bet gan šā cilvēka lojalitāti."Viņš esot daudz domājis par to, kāpēc sanāca, ka pēc atmodas daudzi cittautieši, kuri ar sirdi un dvēseli iestājās par neatkarības atjaunošanu un bija lojāli Latvijai, tomēr nokļuva otrā pusē. Viņš secinājis, ka tas ir akmentiņš latviešu dārziņā - ar savu attieksmi un aizspriedumiem, veidojot jauno sistēmu, šie cilvēki tika izstumti. "Diemžēl mūsu ierēdņi un amatpersonas nav pratušas atrast to atslēdziņu, kas ļautu atjaunot dialogu ar cittautiešiem."Runājot par TP, viņš pauž viedokli, ka TP lielākā kļūda bija tāda, ka tā pilnībā nav spējusi izpildīt savu programmu un tieši ļoti svarīgos ideoloģijas un ekonomikas jautājumos. "Varbūt tāpēc šobrīd ir situācija, ka pat pret labākajiem nodomiem un piedāvājumiem sabiedrība ir skeptiska, ja tie nāk no TP puses."Viņaprāt, nevar apvainoties, ka tauta kritiski vērtē partijas paveikto. "Mums pietrūcis stingras noturības arī attiecībās ar kolēģiem – gan jautājumā par reģionālo reformu, gan par ministriju skaita samazināšanu. Nav praktiskais izpildījums labākajā variantā. Pārāk daudz esam meklējuši kompromisus. Arī būdami vadošie, neesam pratuši noturēt savu rīcības līniju," TP pozīciju vērtē G.Šķenders.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas