Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Cicerona balva politikā Jānim Peteram, Mērfijs tiek Kastēnam

Trešdien nosaukti Cicerona un Mērfija balvas 2008 ieguvēji, Dienu informēja balvas rīkotāji. Nacionālajā politikā Cicerona balvu par Atmodas laika ideju attīstīšanu saņēma dzejnieks Jānis Peters, savukārt antibalva — Mērfijs tika piešķirts integrācijas lietu ministram Oskaram Kastēnam par integrācijas problēmu skaidrojumu ar personiskiem un sekliem argumentiem.

Cicerona balvu politikā saņēma arī Daugavpils bāriņtiesas priekšsēdētāja Ligitai Strazdai par neatlaidību, bērna tiesības aizstāvot, bet sabiedriskajās attiecībās — festivāls ''O!Vācija''. Kultūras ministrijai un Vācijas vēstniecībai piešķirts Cicerona Goda nosaukums.

Par augstu ētisku pieprasījumu valsts pārvaldei Cicerona Goda nosaukums piešķirts arī Valsts kontrolierei Ingunai Sudrabai. Par Latvijas kultūras sasniegumu starptautisku veicināšanu Cicerona Goda nosaukums tiek piešķirts Ukrainas vēstniekam Latvijā Raulam Čilačavam un Lietuvas vēstniekam Antanam Vinkum.

Par augstu radiožurnālista meistarību ar Cicerona balvu žurnālistikā tika apbalvots Haralds Burkovskis. Savukārt Cicerona Goda nosaukums piešķirts ''Mītavas alum'' un grupai ''Prāta vētra'' par asprātību un veiksmīgu sadarbību kampaņas ietvaros.

Mērfija balvu reklāmā saņēm ''Melnā un baltā datora'' reklāmas kampaņa. Presē publicētajā reklāmā zem virsraksta ''Kamēr baltie atpūšas, melnie strādā'' bija redzami divi portatīvie datori — balts uz melna fona un melns — uz balta. Vārdu salikums "kamēr baltie atpūšas, melnie strādā" norādot uz to, ka cilvēki ar melnu ādas krāsu joprojām tiek uzskatīti par tādiem, kam jāstrādā, kamēr baltādainie cilvēki atpūšas uz viņu darba rēķina. Savukārt SIA ''Rīgas ūdens'' tiek pie Mērfija balvas sabiedriskajās attiecībās par to, ka sabiedrība netika informēta par ūdens padeves pārtraukšanu.

Uzvarētājus noteica žūrija, kuras sastāvā ir Latvijas Zinātņu akadēmijas, Latvijas Universitātes, Latvijas Reklāmas, Latvijas Sabiedrisko attiecību kompāniju asociācijas un Žurnālistu savienības pārstāvji, kā arī interneta balsojums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas