Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Cietīs gan pensiju krājēji, gan sistēma kopumā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vuarzazi
V
Kapec neanalizet, kaa inflacija iespaido otro / treso penziju limeni? Nav tikai birzas sabrukums. Latvijaa ir, 4 gadu laikaa, 47.2% inflacijas (Valsts statistikas dati). Inflacija = pirkt spejas zudums. 4 gadi ir shis valdosas koalicijas laiks (atbildiba un nopelns).
Pilsonis
P
Vai tiesham Latvijas Valstij nav tadu cilveku kas spetu ierosinat kadas darbibas lai uzlabotu valsts ekonomiku??? Domaju ka tadi ir, bet ne visiem tas ir izdevigi. Kur tad nemt naudu lai glabtu Latvijas IKP kritumu?? Palielinat exportu?, konkurejot ar leto kaiminvalstu lauksaimnieciibu un Kjiinas darba speku, domāju ka nav reāli. Samazinat nodokļus lai veicinatu uznēmejdarbību = samazinasies ienemumi budzetaa īsterminja. Izdomāt jaunus nodoklju, - domaju tad tauta aizies pie MK un Saemas un ar akmenim nometas tos darbonjus. Resursu mums praktiski ir izsikushi, zemi mes neapstradajam, kas katru gadu Latvijas ekonomikia var dot ljoti lielu ieguldijumu, tehnologiju mums nav... ir tikai pakalpojumi un nodoklji, pie tam pakalpojumi vairums ir uz iekšējo tirgu, kas veicina tikai IKP kritumu. Vai var kads pateikt kur nemt papildus ienakumus Valstij? Izsaku priekšlikumu nacionalizēt kādu no valsts uzraudzībā esošajiem pakalpojumiem. Ja var nacionalizet privātu nekustamo īpašumu lai celtu vecmodīgu projektu zem Latvijas Nacionālās Biblotekas vārda, iesmerējot 80 gadu krievu arhitektu projektu Kultūras Ministrijai(ir reāli uzskates līdzekļi), tad var arī nacionalizēt kadu no obligātajiem nodokļiem ko šobrīd ir katrs autobraucējs maksā privātai kompānijai. Jā - tieši tā, nacionalizēt OCTA apdrošināšanas pakalpojumu kas šobrīd ir privāts bizness. Šī pakalpojuma veiksmīgu izpildi šobrīd ļoti cītīgi uzrauga Valsts Policija, tērējot tam visu mūsu līdzekļus. Apdrošināšama nav aplikta ar PVN, un no šīs summas ko maksājam Privātai kompānijia par OCTAu labi ja tiek samksāts peļņas nodoklis, kas kā paši saprotat ir visai relatīvi. Tad kādēļ mums jāmaksā privātai kompanijai/ām ja tās nevienu latu neiegulta valsts vai infrastuktūras attīstībā. Iededzies par Latviju... DOMĀ+ ; iesaki arī Tu kādas zāles kā tagad ārstēties, Varta tacju!!
che
c
Uzskatu, ka otra pensiju plāna līdzekļus vajadzētu ieguldīt Latvijas ekonomikas konkurētspējas celšanai. Tie varētu būt dažādi infrastruktūras projekti - ceļi, elektrostacijas, ostas, atbalsts konkurētspējīgiem eksporta produktiem. Tas būtu reāls ieguldījums, kura labumus varētu baudīt visi, turklāt celtu nodokļu ienākumus, valsts konkurētspēju. Ceļoties nodokļu ienākumiem no šāda veida pieejas, nākotnē arī pensionāriem varētu samaksāt lielāku pensiju. Bet, ja kāds tomēr nav drošs, vienmēr vēl pastāv 3.līmenis - brīvprātīgā pensijas uzkrāšana.
Onjons
O
Nekad neesmu iedziļinājies tanī pensiju sistemā, bet man ir aizdomas, ka labticīgie nodokļu maksātāji ir vienkārsi apkārpti par labu banku mahinatoriem, caur 2. līmeni piegādajot garantētu naudiņu drošām bez riska mahinācijām? Varbūt kads var apgaismot mani?..
Uzmini nu-zvirbulēn!
U
Ārzemju bankām meita, kam pieder uzņēmumi. Noteikti labāk, ja būtu ārzemju bakām kāds dēls.
zvirbulēns
z
Kāda gan lielā uzticība varētu būt pensiju sistēmai, 2, 3 līmenim, ja pensiju pārvaldītāji ir ārzemju banku meitas uzņēmumi ?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas