Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Cietušā bērna māte: Es pati vēlos uzzināt patiesību

Es pati vēlos uzzināt patiesību, vai tā bija vardarbība vai kritiens, trešdien intervijā LNT sacīja smagi cietušās trīsgadīgās meitenītes māte, kura slimnīcā nonāca komas stāvoklī, ar smagiem sasitumiem un citām smagām traumām. Viņa pati negadījumu nav redzējusi, jo tajā dienā pie bērna palicis civilvīrs. “Policija cenšas izspiest no manis atzīšanos, ko neesmu redzējusi,” stāstīja sieviete. Savukārt Latvijas televīzijas Panorāma vēstīja, ka ārsti guvuši jaunus pierādījumus, ka bērns, iespējams, ilgstoši un nežēlīgi sists.

Meitene slikti jutusies jau sestdien pēc draudzenes dzimšanas dienas “Makdonaldā”. Viņai bijusi slikta dūša, bet vēlāk kļuvis labāk. Svētdien sieviete nav gājusi uz darbu, bet nākamās dienas rītā viss bijis kārtībā. Tad viņa aizgājusi uz darba un mājās palicis bērns ar civilvīru. “Vēlāk ap pusčetriem viņš man piezvanīja, un teica, ka Diāniņa nokritusi, zaudējusi samaņu, sacīja, lai skrienu mājās”, stāsta sieviete. Viņš izsaucis “ātros”. Negadījumu civilvīrs neesot redzējis, jo tobrīd virtuvē smēķējis.

Bērns esot kritis ar galvu uz leju un atsities pret pulti. Pēc mātes teiktā, vīrietis redzējis, “ka viņa jau krīt ar galvu uz leju.” Vīrietis pieskrēja klāt, bet meitene tikai paspējusi ieraudāties un tad viņa rokās saļimusi.

Meitenes māte ir sašutusi par policijas darbu, kas cenšas no viņas izspiest atzīšanos. Policists esot viņu lamājis, teicis, “man tagad jāiet un jāpakaras, ka esmu sava bērns slepkava.”

“Policija mani spiež, lai es pasaku, ka tas ir viņš, bet es nevaru apsūdzēt nevainīgu cilvēku. Es pati gribu uzzināt patiesību. Gribu, lai veic ekspertīzi – vai tie bija sitieni vai kritiens,” saka sieviete. “Ja viņš ir vainīgs, tad viņam jāsēž,” LNT stāstīja meitenes māte. Pēc ziņu raidījumā teiktā, meitenes māte, kavējusies ar atbildi, vai viņa tic, ka civilvīrs varētu bērnu sist.

Rīgas Galvenās policijas pārvaldes 22.nodaļas Kriminālpolicijas priekšnieks Inārs Kalnačs nekomentēja sievietes apgalvojumus. “Ja sievietei ir pretenzijas pret policijas darbu, viņa var vērsties attiecīgās iestādēs,” sacīja I.Kalnačs.

Savukārt Latvijas televīzijas Panorāmas rīcībā ir informācija, ka ārsti guvuši jaunus pierādījumus iespējamai vardarbībai pret bērnu. Mediķi atklājuši, ka meitenei lauzta arī roka, iespējams, lūzums ir divas nedēļas vecs, taču pie ārsta bērns nav vests.

Trešdien policija aizturēja civilvīru, bet bāriņtiesa joprojām neiekļuva cietušā bērna dzīvoklī Vairāk lasi šiet


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas