Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Circene: veselības aprūpes pieejamība būtu kā burkāns, lai maksātu nodokļus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vai ne !
V
"jautājums » projekta pretiniekiem 22.09.2009 16:39 KĀPĒC tam, kas maksā lielus nodokļus, būtu jāmaksā par veselības aprūpi blēžiem, kas nemaksā nodokļus? ................................. " Visi zatletri, straumji, rimševici, kargini un zorgeviči - vēderus nežēlodami raujas sabiedrības labā un vēl KIEKUS NODOKĻUS maksā .... AIZSPOGULIJĀ atsevišķi - no aizspogulijas konteksta izrauti - normālas sabiedrības likumi nedarbojas - šeit vislielākos nodokļus lielākoties atskaita no IZZAGTĀM naudām, kuras visas būtu jāatņēm un vēl jāliek nodarīto skādi atstrādāt - nodokļi NORMĀLĀ SABIEDRĪBĀ atbilst ieguldītajam PĀRĒJAI SABIEDRĪBAI DERĪGAJAM DARBAM ( fiziskam vai garīgam, bet tādam, kas dod POZITĪVU REZULTĀTU ) - - šitajā muļķuzemē tas viss ir galīgi otrādi - jo vairāk nozog, jo vairāk atskaita TURPMĀK ZOGAMAJAM .
TP Ne..fans!!!!..
T
....tas jēpīšu bariņš..tieši tāds sāk izskatīties ..''mazs zaļš cilvēciņs..ar burkānu ..galvā!!""!!!!! ..Circenes k-dze taču bija šis sfēras ministre!!..Jautājums ..kādi bija rezultāti???..vai veica reformas??vai samazināja pieblīdušos ierēdņu un aģentūru štatus???....tagad ''gudri runāt''!!!!??????????..mana ome arī māk gudri runāt!!!
Maška
M
Īrijas strādātāju terapeitiskās ekskursijas uz dzimteni? Ha! Vai tiešām viņi atbrauc uz pāris mēnešiem, lai sagaidītu valsts daļēji segtu vizīti pie ĢĀ un pēc tam ar ĢĀ norīkojumu vēl mēnešiem gaidītu uz speciālista apmeklējumu? Nē, viņi maksā pēc paaugstinātām likmēm gan ĢĀ, gan speciālistam.
Grāmatvede
G
Ja par pamatu pakalpojuma sniegšanai vai nesniegšanai kalpos VIDā iesniegtās Soc. apdr. obl. iemaksu un IIN pārskats, kuru iesniedz darba devējs, tad šī ideja ir murgaina saknē. Man ir darbinieks, kuram 5 bērni un sieva apgādājamos (strādā par 5 bērnu mammu!!!), alga nav pārāk liela, tāpēc IIN bieži līdzinās nullei. Šī darbinieka sieva, kura nestrādā, bet audzina 5 bērnus (!) arī nav IIN maksātaja. Mūsu apkopējai ir 3 bērni, tāpēc viņa strādā pusi slodzes, IIN no viņas algas ir nulle. Ja ne-grāmatveži nesaprata, atrodiet algu kalkulatoru un ielieciet vairāk apgādājamos un ne pārāk lielu algu. Un tagad jautājums - kura sociālā grupa no šīs idejas cietīs visvairāk? Atbilde - tie, kuriem vairāk bērnu (apgādājamo) un nelielas algas, kā arī nestrādājošas daudzbērnu mammas! Ģeniāli, kā vienmēr :(
golde
g
bet Turcijā ,kad Latvijas turiste pēc iekrišanas un kājas savainošanas ar ātro palīdzību tika aizvesta uz slimnīcu,lai tur varētu izskalot un sašūt brūci ,slimnīcas kasiere laipni iekasēja samaksu,ātrā palīdzība un aizvešana līdz slimnīcai bija par brīvu.Brīnos,kāda problēma mūsu slimnīcām būtu pieprasīt samaksu par pakalpojumu pilnā apjomā,ja viņš iepriekš nav piedalījies samaksas avansa veidošanā un viņam nav apdrošināšana vai maksājumu atbrīvojums.Rozentāle negrib neko darīt,tikai kā bērns prasa naudu budžetam.Rozentāle negrib maksāt arī NI NODOKLI,KUR Tā NAUDA LAI RODāS,
urbis
u
Ārsts paskatīsies datu bāzē....Jums, Circenes kundze steidzīgi jāiet pie dvēseles ārsta! Kāda ārstam daļa, kurš maksā nodokļus un kurš nē? Ārstam jādara savs darbs- jāārstē, nevis jānodarbojas ar nodokļu iekasēšanu. Es vēl saprastu, ja to būtu teicis Repše, no tā ne to vien var sagaidīt, bet kā ārsts ar stāžu var šitādu murgu laist, brīnos. Tādēļ- vēlreiz- dodieties pie dvēseles ārsta!
matrix
m
Šādai sistēmai ir trūkums, ja miljonārs samaksā nodokļos 10 latus mēnesī, vai tas būs adekvāts maksājums? Jāievieš nulles deklarācija, pēc tam valsts apmaksā apdrošināšanu vai daļu no apdrošināšanas nabadzīgajiem, bet miljonāri lai par sevi un saviem bērniem maksā paši! Es tāpat nesaprotu, kāpēc valstij būtu jāmaksā par miljonāru - pensionāru medicīnisko aprūpi. Kas būs ar uzņēmumu īpašniekiem, kas dzīvo uz uzņēmuma izdevumu rēķina /savus tēriņus, džipus un jahtas noraksta uzņēmuma izdevumos/ ,bet oficiāli amatu neieņem un skaitās bezdarbnieki, uzņēmumam peļņas nav???
Oma - Gugu
O
Ja var vienkārši tāpat ( bez bērniem) dzīvot mājās, tad ar līdzekļiem tik knapi nav!
Vija - Gugu
V
Bērnus var audzināt līdz 7 gadu vecumam, ko ieskaita darba stāžā, rēķinot pensiju. Tad jau arī pie nodokļu nemaksātājiem šie cilvēki neskaitās.
Ieva
I
Pilnīgi pareizi, tikai nabagajiem naudas mazāk paliks, jo esošajā situācijā vai nu ir jāizmanto aizdevums, lai pārrautu to apburto loku, ka smago slimnieku kļūst arvien vairāk, vai arī naudas vajadzēs vēl vairāk. Savukārt, ja tās veselības paliekas, kas vēl ir pieejamas, tiks sagrautas (iespējams jau gada beigās), tad nabadzīgais, kas ir maksājis nodokļus, varēs sākt prātot, kur uzrakt naudiņu.
Jukums
J
Manuprāt, stulba ideja - jebkurā gadījumā biezie no tā necietīs.
xx
x
atbalstu!!! tie, kas strādā ārzemēs un maksā tur nodokļus, lai arī tur ārstējas!!!
golde
g
Izlasi un ar rakstītā domām atslauki dibenu,jau daudz redzēti tādi idioti
gugu
g
Ko darīt mājsaimniecēm? Bērnu audzināšana neapšaubāmi ir hobijs. Tāpat netiek definēts periods, kurš ierindos IIN nemaksātāju skaitā. Bet personiskā pieredze liecina,ka milzīgas rezerves slēpjas elementārā medicīnas sistēmas sakārtošanā, protams, ja vien ir vēlēšanās to darīt.
Auces Ješka
A
par 200 % piekrītu Circenei. Valsts apmakātus labumus tikai tiem, kas maksā nodokļus. Protams izņēmums bērni, invalīdi, pensionāri. Un pārējie lai maksā paši un bez žēlastības. Kāpēc gan godīgiem nodokļu maks;at;ajiem būtu jāmaksā par tiem, kas izvairās nodokļus maksāt? 43 % Latvijas darbspējīgo cilvēku nemaksā IIN. Pinīgs absurds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas