Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

CSDD Lukstiņš izseko un aiztur autovadītāju, kuram konstatē 3,1 promiļu reibumu

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš ceturtdien izsekojis neadekvāti braucošu autovadītāju, kuru pats pēc tam aizturēja. Autovadītāja izelpā tika konstatēta 3,1 promile alkohola.

Lukstiņš pastāstīja, ka ceturtdien braucis pa šoseju Rīga-Ogre. Pie Tīnūžiem viņš pamanījis, ka priekšā braucošais "Reno" mikroautobuss ļoti dīvaini "uzvedas uz ceļa". Turklāt busiņš braucis pietiekami lielā ātrumā, nemitīgi mainot braukšanas trajektoriju, reizēm pat iebraucot pretējā braukšanas joslā.

Lukstiņam bijis jābrauc pa labi, lai nogrieztos uz Ikšķili, taču viņš nodomājis, ka šādu autovadītāju nevar vienu atstāt bez uzraudzības. Viņš pieļāvis, ka autovadītājam varbūt ir noticis kas ar veselību, tādēļ nolēmis viņam sekot. Tā kā apdzīt šo busu bijis neiespējami, pat bīstami, Lukstiņš turpinājis sekot, par dīvaino braucēju informējot arī policiju cerībā, ka Ogrē viņu varētu aizturēt.

Pēc aptuveni pusstundu ilgas sekošanas, jau pie Ogres, mikroautobusam nācies apstāties krustojumā pie luksofora. Tad Lukstiņš izlecis no savas mašīnas, pieskrējis pie dīvainā autovadītāja un atņēmis atslēgas, izsaucot policiju. Jau vizuāli šis šoferis izskatījies "pilnīgā ķēmā".

Kamēr gaidīta policija, dzērušais autovadītājs bija paguvis izsaukt draugus, kuri mēģināja situāciju mainīt, automašīnu nostumjot malā un mēģinot šoferi no tās dabūt ārā, tādējādi slēpjot pierādījumus, ka dzērušais bijis pie stūres. Šis moments, pēc Lukstiņa teiktā, bijis visbriesmīgākais, jo viņš neļāvis dzērušajam šoferim ne izkāpt no auto, ne arī iedzert vēl alkoholu.

Kad ieradās policija, konstatēts, ka 1964.gadā dzimušā šofera izelpā bija 3,1 promile alkohola.

Lukstiņš noraida, ka būtu izdarījis kādu varoņdarbu. Viņš uzskata, ka pildījis pilsoņa pienākumu, un šādos gadījumos aicina ikvienu nebūt vienaldzīgiem un nekavējoties ziņot policijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas