Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Dāboliņš sāk ar vēstuli premjeram, galējā rīcība - demisija

Valsts Robežsardzes priekšnieks Gunārs Dāboliņš izplatījis vēstuli, kas nosūtīta valdības vadītājam, brīdinot, ka robežsardze lielās taupības dēļ nespēs vairs pildīt savus pienākumus. Viņš lūdzis premjeram Ivaram Godmanim (LPP/LC) arī padomu, vai atvaļināt no dienesta 565 robežsargus, jo atbrīvošanas pabalstiem būs nepieciešams gandrīz miljons - Ls Ls 946 496.

2009.gada pirmo mēnešu situācija dod man tikai četras iespējas, raksta G.Dāboliņš. "Pievērst uzmanību; atbalstīt un piedalīties masveida Iekšlietu ministrijas personāla protesta akcijās; godīgi atzīties mūsu partneriem Eiropas Savienībā un starptautiskai sabiedrībai, ka esam veikuši visus taupības pasākumus un tā rezultātā vairs neesam spējīgi izpildīt savus pienākumus un saistības, kuras Latvijas Republika ir uzņēmusies iekļaujoties ES un Šengenas telpā; demisionēt un pārlikt visas problēmas uz citu pleciem." Šobrīd es esmu izvēlējies pirmo iespēju, informējis G.Dāboliņš.

Robežsardzei iepriekš plānotais naudas apjoms šogad samazināts par 10,9 miljoniem jeb 32%.

Pēc robežu atvēršanas un pievienošanās Šengenas zonai salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem kopējais pārkāpumu skaits uz ārējām robežām un valsts iekšienē esot dubultojies, par nelikumīgu „zaļās” robežas šķērsošanu trīskāršojies, bet aizturēto personu skaits, kas nodrošināja nelegālo imigrantu ievešanu Latvijā ir pieaudzis par 80%, infromējusi robežsardze par situāciju uz robežas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

Dāboliņa vēstule Godmanim

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas