Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Daļa ZRP biedru nepiekrīt SC iesaistei valdībā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Neviens negirb
N
SC
ko dala
k
labākais variants ZRP+Vienotība+SC un uz priekšu, tā arī vēlas lielākā daļa tautas, nevis deputātu intrigas, beidzot jāsāk strādāt LV tautas labā !!!!!
MV
M
ja piekritis,tad Valdis un visa viņa partija 100%pierādīs ka uzdirš visiai savai ciņai ar oligarhiem-jo kā zināms visi oligarhiem labvēlīgie lemumi iepriekšejā saeimā tika pieņemti ar SC ba;lsīm(neaizmirstiet ka zzs un PLL kopa bij tikai 30.vietas-tatad smags mazakums)
DR
D
muļķīgi un vieglprātīgi būtu eksperimentēt: - "paskatīsimies ko SC darīs nonākot valdībā, ja nu izrādās, ka viņi uzvedīsies savādāk nekā to ir darījuši līdz šim?" Ielaidīsim ziloni trauku veikalā un paskatīsimies vai tas mācēs inteliģenti uzvesties. Nav prāta darbs saviem politiskajiem un ideoloģiskajiem pretiniekiem dot iespēju nostiprināties tikai cerot, ka viņus tā var pielabināt un vest pie prāta, bet paši neko pretī taustāmu neiegūstot un tikai vājinot savas pozīcijas. Citi cilvēki (un ideoloģiskie pretinieki, jo vairāk) nemēdz rīkoties atbilstoši tam ko mēs savā prātā, savu vēlmju ietekmēti esam iedomājušies, cerot ka pretējā puse rīkosies atbilstoši mūsu prātojumiem. Piemēram, palaidīsim SC valdībā un lai viņi "aptaisās" un diskreditē sevi, jo neko jau viņi nemācēs un nevarēs izdarīt. Gan mācēs, gan varēs, bet atbilstoši saviem mērķiem un plāniem un nevis mūsu iedomātiem scenārijiem. Protams, ka divkopienu sabiedrība Latvijai ir liela problēma. To jāatzīst un jāmeklē risinājumus, lai novērstu šo Latviju plosošo etnisko pretstāvēšanu. Bet tas nav atrisināms ne ar pielabināšanos, ne pakļaušanos spiedienam un šantāžai, ne kādu savādāku taisnprātīgu savas gribas uzspiešanu otrai pusei. Tikai atklāts un neliekuļots savstarpējs dialogs bez naida par katrai pusei svarīgām lietām. Piemēram, es gribu saņemt atbildi kā SC taisās veicināt sabiedrības vienotību? Man ir pārliecība, ka SC spēkos ir pārtraukt naida pilno attieksmi pret latviešiem un Latviju krievu masu medijos, SC spēkos ir mainīt lielas daļas krievvalodīgo nievājošo attieksmi pret latviešu valodu. Var tematiku atīstīt un minēt arī citus ne tik nacionālus jautājumus. Kas mainīsies šajās attieksmēs, ja SC nokļūs valdībā? Un pat, ja mainīsies, vai tad, ja kādu iemeslu dēļ, SC atkal nonāks opozīcijā atkal sāksies viss no gala? Domāju daudz svarīgāk par SC ņemšanu valdībā (t.i. neņemt) ir pateikt, ka šantāža, necieņa, melošana, iebaidīšana un spiediens nav tas veids kā "strādāt kopā ar latviešiem" (lai gan jāatzīst, ka 50 okupācjas gadu laikā tieši tā tika strādāts un ne bez rezultātiem. Tāpēc SC turpina pielietot jau dzīvē pārbaudītas metodes un daudzi latvieši gan pēc veca ieraduma, gan vecāku iekodēti turpina pielāgoties šim komunikācijas veidam). Jāmeklē citi risinājumi kā veicināt sabiedrības vienotību. Latviešiem un krieviem jāatzist savas kļūdas un jābūt gataviem uz savstarpējiem kompromisiem, bet ne spiediena un šantāžas rezultātā.
DR
D
ar ko tik būtisku atšķiras iespējamie opozicijā paliekošie?: 28% vēlētājus pārstāvošais SC un 27% vēlētājus pārstāvošie ZZS + VL/TBLNNK. Ja vienīgā atbilde ir tāpēc, ka SC, it kā, pārstāv krievus (Urbanovičs, Ādamsons, Rubiku klans, Rozentāle, Zariņš, Lauva u.c. krievi), tad sāksim veidot čigānu, ebreju, lietuviešu, angļu, arābu utt. partijas un uz tā pamata garantēsim viņiem vietu Saeimā.
DR
D
ir jāatrod veids kā iesaistīt SC vēlētāju Latvijas pārvaldīšanā, jo viena no Latvijas lielākajām nelaimēm ir tā, ka gandrīz puse no tās iedzīvotājiem nejūtas līdzatbildīga (maigi izsakoties) par Latvijā notiekošo. Tomēr, ir virkne apstākļu, kas liek man šaubīties vai ir pienācis laiks veidot koalīciju ar SC , ja no tā ir iespējams izvairīties: SC mēģina nokļūt pie varas ar šantāžas, liekulības, melu u.tml. palīdzību: - ja SC nelaidīšot pie varas tad tam, it kā, būšot ļoti negatīvas sekas. Jāuzdod jautājums, kas no tā mainīsies latviešiem? - vai viena Krievijas karoga un Georg. lentītes vietā savās mašīnās tagad tiks karinātas divas un trīs? - vai 9. maija dzīrēs "entuazisti" tagad dziedās divreiz skaļāk un dzers divreiz vairāk? - vai latviešiem sadzīvē krievu valodas vietā tagad tiks uzspiesta, piemēram, Baltkrievu valoda, vai ar latviešiem vispār vairs nerunās? - vai krievu mediji kļūs vēl naidīgāki uz Latviju un latviešiem. Aicinās uz vardarbību, nepakļaušanos, aicinās Krieviju beidzot tiešā veidā iesaistītes, u.tml.? Anna Petropavlovska,piemēram, biedē ar referendumu par krievu valodu. Jo ātrāk šis referendums notiks, jo labāk. Jo ātrāk šis jautājums no dienas kārtības tiks noņemts. Zaudētāji, pirmkārt, būs SC. Vai kādam ir šaubas par kādu valodu balsos krievi un par kādu latvieši? Lai reālie skaitļi un reālā attieksme nāk gaismā. Šīs vēlēšanas parādīja, ka latvieši vēl saglabā pietiekošu kritisko masu un nav arī galīgi stulbi. Visticamāk, ka referendums izgāzīsies. SC jāpārtrauc savus plānus kalt liekot likmi un latviešu samiernieciskumu un vientiesību ( lai gan pārliecība par latviešu samiernieciskumu un vientiesību gluži no zila gaisa arī nav ņemta), piemēram, stāstot latviešu vēlētājam, ka "viss būs labi", bet krievu vēlētājam, ka mēs "uzspiedīsim savu varas formulu". Pēteris Pirmais, savulaik, esot teicis: "Lai tik bajāri runā! Tā katra stulbums labāk būs redzams!" Pārfrazējot Pētera Pirmā teikto: "Lai SC runā un atbild uz jautājumiem!" Tas arvien konkrētāk izgaismos SC liekulību, šantāžu, melus u.tml." Es domāju, ka tas ir pirmais solis uz konstruktīvu sadarbību. Maksimāi jāliek SC runāt par nepatīkamajiem un neskaidrajiem jautājumiem. Vai nu būs jāmainās, vai jāsamierinās ar sapūšanu savā liekulībā un melos. Protams, arī latviešiem pašiem jāpierāda, ka stereotipi par vientiesību, pašcieņas trūkumu, neizlēmību, kalpa garu, u.tml. ir tikai stereotipi, nevis dzīva patiesība.
Dr.xy
D
To: fans. Ieteicu "balsojot" pamainit rokas.
fans
f
Kam interesē, ko kaut kāds Liepiņš iedomājies saukt par memorandu? To viņš uzreiz jau var sarullēt... Un ja kaut kas nepatīk - mandātu nost un prom no Saeimas! Es balsoju par pārmaiņām un reformām - par sadarbību ar pie varas nebijušām partijām!
Ezis66
E
Cik liela daļa nepiekrīt brāļoties ar SC? Nieka 90% ?
!
!
Bērziņ,atlaid šo Saeimu!
Aploksnis
A
"" Pašlaik gan partijas biedri, gan vēlētāji ļoti aktīvi sūtot vēstules.."" Te mēs, bērni, uzskatāmi redzam, ka kviens zatlera teiciens iegūst dziļi simbolisku saturu.
bumers
b
Šķēle jau arī, kā sākās krīze, biznesi apstājās , kredīti jāmaksā, bankas nedod jaunus kredītus, projekti stāv uz vietas - atkal centās līst politikā. Tur kā lielā āderē atkal varētu shēmot, likumus veidot un tad atkal pārveidot, kaut ko notirgot, kādam dot iespēju uzvarēt valsts pasūtījumos, protams ne bez atlīdzības. Tas ir tik uzkrītoši smieklīgi un stulbi! Viņam jau kauna un mēra sajūta vairāk kā pirms patsmit gadiem ir pazudusi. Viņš jau nekad nav mācējis valsti vadīt. Darbojies pārsvarā savtīgos nolūkos - par to jau diskutē ļoti daudzi. Kaut arī nav par ko tur runāt, pat atcerēties nav vērts.
bumers
b
Jā , Parādnieks ir kārtējais kauna traips. Ja ņem vērā viņa biznesa spējas. Lai tik cenšās sakārtot savu biznesu, nomaksāt milzīgos parādus un tad lai atkal mēģina iet politikā. Viņš ir ļoti labs priekš riešanās. Uz to viņam ir talants. Vēl tikai vajadzīgs tādus pašus katrā partijā un par Latviešiem varētu atkārtoti teikt - cik latviešu , tik partiju. Bet mums ir tomēr vajadzīgas lielākas vērtības.
bumers
b
Cilvēki, neklausiet, ko viena tante teica - citādi prāta līmenī tālāk par centrāltirgu netiksiet. Cilvēki ir tik dažādi, interesanti, arī dīvaiņu un stulbeņu pietiek. Pat pāri paliek! Vēl jo projām! Pārējiem līdz ar to būs vēl jāpaciešas. Līdz labākiem laikiem ejamais ceļš līdz ar to pagarinās. Bet dīvaiņus un stulbeņus viņuprāt tas skar maz - viņi jau dzīvo citā dimensijā! Vismaz ar savu galviņu. Ķermenis jau vien kāto pa šo zemi. Es nezinu. Mēs varam pielūgt Dievu , vai ko citu, lai tās prāta un apziņas spējas vienai daļai pieaugtu. Vismaz es to vēlētos.
slota
s
Nesaprotami, ko var ņemties ar to VL. Izņemot tukšu,bet ausīm tīkamu, muldēšanu tur nekā nav. Dzintariņam actiņas vien spulgo un uzvalciņš mirdz un laistās kā gribas augstos krēslos, labāk uzreiz par prezidentu.Ar tādu morāli kā parādniekam nevienā Eiropas valstī parlamentam pat tuvumā netiktu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas