Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Dālderis strādās nozares labā un iespēju robežās turpinās koncertdarbību

Līdzšinējais kultūras ministrs Ints Dālderis, vērtējot amatā paveikto, atzīst, ka ir gandarīts par pusotra gada laikā paveikto. Kamēr jaunā valdība vēl nav apstiprināta, viņš turpinot strādāt tādā pašā režīmā kā līdz šim, savukārt pēc pilnvaru beigām viņš turpināšot strādāt nozares labā un iespēju robežās turpinās koncertdarbību.

I.Dālderis atzīst, ka galvenais uzdevums bijis ierobežota finansējuma apstākļos veikt nopietnu revīziju kultūras nozarē un ieviest vienotus un pārskatāmus valsts finansējuma sadales principus, lai saglabātu valstī kultūras nozares dzīvotspēju un vienlaikus kvalitāti. “Tas ir izdevies, lielā mērā pateicoties komandas darbam – atbalstam no kolēģiem valdībā un ministrijā, pateicoties izpratnei no kultūras iestādēm,” uzskata I.Dālderis.

Kā lielākos paveiktos darbus viņš min muzeju sistēmas pārveidošanu un uzsākto arhīvu sistēmas reorganizāciju. “Ir izdevies panākt, ka valstī turpina strādāt visas 145 mūzikas un mākslas skolas, kurās pakāpeniski tiek mainītas izglītības programmas, lai padarītu tās mūsdienīgākas. Ar gandarījumu varu secināt, ka šī pusotra gada laikā publiskajā diskusijā vairs nav aktuāls jautājums par to vai ir jābūvē Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēka – kad sāku strādāt ministra amatā, būvlaukumā bija būvbedre, bet pašlaik jau redzam ēkas siluetu, būvdarbi turpinās un sabiedrība gaida ēkas saturisko piepildījumu,” uzskaida I.Dālderis.

I.Dālderis uzskata, ka viņa amata pēcteča galvenais uzdevums ir savas nozares saglabāšana un izaugsme: “Tuvākajos gados noteikti ir jāpalielina kultūras nozares pienesums kopējiem ekonomikas procesiem, jāveicina sponsorēšanas tradīcijas, mecenātisms, jo bez tā kultūra nevar pastāvēt nekur pasaulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas