Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Dālderis uzstās uz astoņiem miljoniem mākslas skolām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vērotāja
V
Vairāki nesaistīti vērojumi: 1) TP ministriem ir raksturīgi ar laiku apvelties un Dālderis nav izņēmums (tikai ar viņu tas noticis pārsteidzoši īsā laikā); 2) TP ministri prot pieprasīt un uzstāt, lai viņu pārvaldītajām nozarēm dod naudu, bet ne(sa)prot reformēt nozaru struktūru (dažu aģentūru pārveidošana (atpakaļ) par valsts iestādēm nebūtu uzskatāma par nopietni domātām reformām); 3) Kamēr administratīvais aparāts līdz minimumam nav samazinājis savus izdevumus, šāda "uzstāšana uz" papildus finansējumu tikai kompromitē nozari (piemēram, KM nomā 2009. gada izlaiduma automašīnas; KM struktūrvienības īrē dārgas privātas telpas Antonijas ielā utt.).
matematika
m
Kas tad nu, objektivism? Matematika klibo? 8mio uz 25k bernu sanak tikai 320 Ls/gadā uz bērnu vai Ls 26 mēnesī. Bet par to jau arī pasniedzēji jāalgo, telpas jākurina, klavieres jāuzskaņo un krāsas jāpērk. Nav daudz, vai ne, apmaiņā pret iespēju vecākiem piedāvāt kādas papildus iemaņas saviem bērniem, tādējādi iegūstot alternatīvu pastaigām pa taumšām ielām un aliņam kopā ar citiem 12-gadīgajiem... Īpaši nozīmīgi mazpilsētās un laukos, kur nav daudz alternatīvu. Turies, ministr! Apstiprinot nepieciešamību normālām strukturālām reformām, bērnu vecāki atbalstīs saprātīgus tēriņus, jo nogriežot bērnu mākslas un mūzikas skolas, iegūsim 8mio noēšanai, bet jau pēc pāris gadiem zaudēsim arī šībrīža dator un coca-colas paaudzi.
objektīvi?
o
8 miljoni uz 25 tūkstošiem bērnu? Izdalīsim un sanāk 32 ooo latu gadā vienam bērnam, bet mēnesī 2666 latu!!! Vai tik liela summa ir objektīvi nepieciešama vienam bērnam mēnesī???
lasi likumu
l
To čelovek Ja ir pašvaldības finansējums,jādomā pašvaldībām. Cilvēk, beidz muldēt!
čelovek
č
nesaprotu 09:04 ja tās ir pašvaldību skolas- ko diedelēt valstij naudu? lai pašvaldība domā! ----------------------------------------------------- ---------------------------------------------------- Tās nav pašvaldību skolas. Tās ir mūsu skolas. Tajās mācās (vai nemācās un izaug truli) mūsu bērni.
čelovek
č
naivā 14.08.2009 21:59 Vai kaut kur var iepazīties ar Egīla Šēfera ( kutūras ministra padomnieka kultūrizglītības jautājumos) viedokli? -------------------------------------------------- ---------- Vai kaut kur vispār var iepazīties ar to, ko viņš kā amatpersona dara? Ka skaisti pūš klarneti (kāda skaritība!), tas ir ļoti labi, bet pilnīgi cita nodarbošanās. Un Ints, strap citu, ļoti strauji apvēlies miesās. Vai nu gadi tādi, vai nav laika paskriet un pavingrot... Vai jālīdzinās Dalbiņam (un potenciāli Segliņam)? Vairāk jauneklības! Mazāk apkampšanās ar lielajiem resnbrāļiem pat publiskās - darba - vietās un lietās.
valdemārs
v
"Ministriem taču jāziņo partijai un valdībai, ka uzdevums ir izpildīts." No kuras planētas Jūs esat nokritis un vai vismaz padomājiet ko rakstāt? Vai tad ministri vairs neietilpst valdībā?
hm
h
Katra likvidēta nevajadzīga mākslas skola - vienas vajadzīgas aģentūras izdzīvošana... Laikam daudziem ir grūti saprast, ka zem aģentūras nosaukuma var slēpties arī normāla un vajadzīga iestāde, kura šajā likvidācijas kampaņā tiks "pārveidota" par kaut ko citu. Ministriem taču jāziņo partijai un valdībai, ka uzdevums ir izpildīts.
Maška
M
Ne santīma. Pirms nav nodrošināta medicīna un citas vitāli svarīgas nozares.
nesaprotu
n
ja tās ir pašvaldību skolas- ko diedelēt valstij naudu? lai pašvaldība domā!
Berta
B
Kaut kā dīvaini te pēdējās dienās sanāk: Rozentāle pieprasa, Dālderis uzstāj, Segliņš arī pieprasa. Vien citu partiju pārstāvētajām nozarēm neko nevajag - visu budžetu - tikai Tautas partijai! KAD vienreiz tā stulbā TP sapratīs, ka jānogriež ir "neražojošie" tēriņi, resp. - ministriju un citu bezjēdzīgo institūciju uzpūstā štata uzturēšanai? Kurā privātā kantorī jūs redzēsiet kaut vienu lieku cilvēku? Vai te kaut viens kaut ko sajēdz no ekonomikas pamatiem?
reāli
r
katra likvidēta nevajadzīga aģentūra - kādas mākslas skolas izdzīvošana
bet
b
SĀc ar sevi un uzstāj uz birokrātu samazināsanu vispirms jau KM !
ministram
m
Samaziniet vājprātīgās algas paša KM un pakļautībā esošajās iestādēs .Tur tās grozās tūkstošos . Samaziniet uz pusi kantora žurkas ar astronomiskiem atalgojumiem un puspriekšnieku, vietnieku tituliem - un nauda mūzikas skolām, kur strādāts tiek AR CILVĒKU, nevis papīriem, BŪS !
hm
h
Normāli, ka ministrs aizstāv savu sfēru, nenormāli, ka viņš vai nu tēlo, vai arī vāji pārzin visu pārējo, kas notiek Latvijā. Līdzīgus vai tieši tādus pašus argumentus var lietot jebkurā sfērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas