Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Darba svētkos Rīgā notiek vairāki mītiņi

1.maijā, Darba svētkos, Rīgā mītiņus rīkoja sociālisti un sociāldemokrātiKā vēsta BNS, 150 cilvēku pulcējās Grīziņkalnā pie 1905.gada pieminekļa. Sociālistiskās partijas līderis Alfrēds Rubiks kritizēja politisko eliti par "sazagšanos". Viņš uzrunā latviešu un krievu valodā pauda cerību, ka tauta turpmāk to nepieļaus un cīnīsies. Pēc viņa teiktā, ir pienācis laiks nešķirot krievus, ebrejus un latviešus. Tāpat Rubika kritiku izpelnījās Valsts prezidents Valdis Zatlers par tā dēvētajām pateicībām.

Savukārt Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partijas (LSDSP) biedri un atbalstītāji nolika rozes un neļķes pie Raiņa pieminekļa. Tur pulcējās aptuveni 20 cilvēku. LSDSP viens no līderiem Dainis Īvāns paziņoja, ka partijai ir jādomā par to, lai Latvijā cilvēkiem būtu cienīgas algas un cilvēcīgi sociālie apstākļi. Politiķiem jāatceras, ka Latvijā ir arī vienkārši cilvēki, nevis vien miljonāri, sacīja Īvāns.

Uz pasākumu bijis aicināti arī Aigara Štokenberga veidotās partijas "Sabiedrība citai politika" pārstāvji, taču viņi neieradās. Īvāns izteica cerību, ka Štokenbergs ieradīšoties nākamgad, ziņo BNS.

1.maijā Latvijā atzīmē Darba svētkus un Satversmes sapulces sasaukšanas dienu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas