Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Datora bojājumu dēļ prokuratūra pazaudē informāciju nozīmīgā kriminālprocesā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
muļķis
m
Īsti vīri rezerves kopijas netaisa.
ES
E
Backup ir laba lieta, bet nevar izslēgt iespēju, ka katrs prokurors savu lietu materiālus tur uz sava lokālā PC un nevis uz kopējā servera. Un nekādus pierakstus neveic, bet daļu informācijas patur galvā. Bet tad jājautā, vai mums ir prokuratūra vai prokuroru grupa. Un tas, pirmkārt, ir iekšējās kārtības jautājums. Ja likumu izpildi uzraugošajā iestādē pašā nav kārtības, tad kāds tur brīnums par bardaku pārējās iestādēs.
Rigas dome
R
ja dators ir interneta, tad nav nekads brinums ka tas jau ir bijis sen zombets un vel kads az iats ielika savu virusu, kas norava lielo datora zombesanu. ja musu bezzobaina prokuratura ir tada...
vispār
v
bez dara ir radītas ierīces drošas infotmācijas uzkrāšanai. Man pat mājās tāda ir. Un tas neko nemaksā daudz. Varbūt lai prasa Neo konsultācijas!
Q
Q
Ja vajadzēja, lai pazūd, tad pazuda. Tik glupi jau nu gan nekur nenotiek, ka netiek backup svarīgai info taisīts.
human
h
kā var šitā muldēt -- tikai nevajag d...st, ka dati glabājas lokāli uz viena datora un ka nav nevienas rezerves kopijas. Tad jau bankas arī varētu sākt attaisnoties, ka viņām serveri nodeguši un tāpēc nauda no konta pazudusi. Klaja dir...šana
1
1
Mūsdienās visi informācijas īpašnieki ir lieli paranoiķi - ka tik kaut kas neaiziet neceļos, tāpēc nekādu info citiem neuztic. Pat rezerves kopēšanai ;)
Mr. Dust
M
> "Tā nav žēlošanās," uzsvēra Ē.Kalnmeiers, bet, "lai nebūtu tā, ka neesam par to runājuši". > Tas tāds kā mājiens, ka tūlīt vēl nobruks dati, ja nebūs piķis ?
lietotajs
l
Kompjutera nekadu svarigu informaciju nevar uzglabat kaut vai del ta ka kompjutera agrak vai velak ieviesas trojani tarpi virusi utt, nekadas pretvirusa programmas nepalidz! vinas ir tik pat efektivas ka lieka svara notievesanas dietas! Kompjuteru velams vismaz reizi gada ievadot izgatavotajrupnicas disku parstartet bet tad pazud ne tikai virusi bet ari visa informacija fotouznemumi utt. Tatad Kalnmeijera gadijuma ja tiesam visa informacija tika uzglabata kompjuteros tad es tiesam nezinu ka lai to nosauc. Vel atceresimies ka ir virusu programmas kur ja kopjutera lietotajs uzkliksina uz hakera izmesto aki tad var izlasit visu informaciju kas atrodas kompjutera utt,
No malas
N
Ha-ha-ha-hi-hi-hi-ha-ha-ha-hi-hi-hi-ha-ha-ha-hi-hi-hi-ha-ha- ha-hi-hi-hi-ha-ha-ha-hi-hi-hi-ha-ha-ha-hi-hi-hi-ha-ha-ha-hi- hi-hi-ha-ha-ha-hi-hi-hi-ha-ha-ha-hi-hi-hi-ha-ha-ha-hi-hi-hi- ha-ha-ha-hi-hi-hi-ha-ha-ha-hi-hi-hi-ha-ha-ha-hi-hi-hi-ha-ha- ha-hi-hi-hi-ha-ha-ha! Man liekas, ka vajag pavaicāt, lai tie apsriedēji demonstrē savas datorprasmes. Izskatās, ka ģenerālprokurors pats neko nesaprot, tādi pašas nesaprašas piebalso, un nu ir milzīgs nesmukums!
lapsa
l
Varbut vainigs generalprokurors bet ne kompjuteri? Pie iepriekseja generalprokurora nekada informacija nekad nav zudusi ari kompjuteri darbojas nevainojami. Varbut tiek gatavota augsne kadai tauta plasi pazistamas kriminallietas ,,pazusanai,,? novelot vainu uz kompjuteriem?
automehanikis
a
Par kompjuteriem parsmejos, Kalnmeijers ir tads neprasa un nejega ka nesaprot kas jadara lai informacija nepazustu, nebrinisos ja driz kas notiks ar Lemberga tiesa materialiem, ja saluzt masina vajag pienemt darba par 100 ls menesi kadu mehaniki no Latvanu plavam vins to masinu izlaizis bus ka jauna nevajadzes teret 38 000 ls nodoklu maksataju naudu lux masinu iegadei.
vemiens nak bet
v
tomer turpinu rakstit komentarus. Visiem ir plasi zinams ka kompjutera nevar uzglabat svarigu informaciju, piemeram stravas padeves traucejumu rezultata var pazust informacija vai pat bojats kompjuters. Tapec svariga informacija ir jauzglaba diskos vai atminas kartes. Kalnmeijers vai nu melo vai nesaprot ko runa.
Garry
G
īsti veči lec bez izpletņiem uz bakupus netaisa :)
Specs
S
Heh, "lai mums nezustu dati, mums nepieciešami jaudīgāki datori ar lielākiem monitoriem". Nabaga Kalnmeieram bija kaut kas jāsaka, var jau saprast. Neba jau arī ka ģenerālprokuroram būtu jāskatās pakaļ normālai datu drošības politikai, tas ir IT admina pienākums. Skaidrs, ka vitāli svarīgu info ir jātur RAID diskos, ar regulāru rezerves kopiju veidošanu. Bet lai pie tiem datiem slēgtos klāt, tur arī ar Pentium pietiek. Protams, ja vien arī prokoratūru nav skāris tas Maikrosoft vīruss, kas liek katru gadu atjaunot Windows un Office uz visjaunākajām versijām. Tā ir šausmīga sērga, kas ātri vien var padarīt normālu kompi par totālu bremzi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas