Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Daudze 13.janvāra akciju redz kā SCP politiķu vēlmi celt savu popularitāti

Organizēt tādas akcijas kā 13.janvārī gaidāmais mītiņš ar aicinājumu atlaist Saeimu pašreizējos apstākļos ir bezatbildīga rīcība, kas spriedzi sabiedrībā tikai palielinās un kas ir saistīta ar atsevišķu politiķu vēlmi celt savu popularitāti, norāda Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (Zaļo un zemnieku savienība).

"Protams, ekonomiskā situācija ir jāuzlabo un valsts pārvaldei jābūt godīgai. Taču es uzskatu, ka šādā izpildījumā tie ir tikai lozungi, lai vismaz ar kaut ko pamatotu ļoti populistisko prasību - atlaist Saeimu, kas automātiski nozīmētu varas vakuumu vismaz uz pusgadu un, protams, jau tā trauslās stabilitātes graušanu vēl vairāk," uzsvēra politiķis.

"Populistiski un pat bezatbildīgi pašlaik jau tā sarežģītajā ekonomiskajā situācijā ir vēl vairāk palielināt spriedzi un radīt arī politisko krīzi, lai sasniegtu kādus savus mērķus vai celtu kādas konkrētas organizācijas popularitāti. Protams, tādi pieredzējuši politiķi kā Aigars Štokenbergs un Artis Pabriks nevar nezināt elementāro politiskās cīņas patiesību - grūtā situācijā vienmēr vieglāk "izvest cilvēkus ielās", lai uzlabotu savu popularitāti," viņš vēl norādīja.

Daudze arī uzsvēra, ka, viņaprāt, pašlaik svarīgākais ir apvienoties krīzes pārvarēšanai, nevis ar līdzīgām protesta akcijām ""noskaidrot patiesību", kas jebkurā gadījumā būs ļoti vienpusēja un tikai uz lozungiem balstīta".

Viņš piekrīt, ka jārod konkrēti risinājumi un priekšlikumi, "kā un ko darīt", lai krīzi pārvarētu, taču uzsverot, ka šādas idejas nekad netiek paustas mītiņos.

"Saeimas atlaišana šajā gadījumā nedotu pilnīgi neko - tik vien kā papildu izdevumus, papildu politiskos satricinājumus un nekādā veidā nepalīdzētu sociāli ekonomisko problēmu pārvarēšanai," Saeimas priekšsēdētājs norāda, paužot arī bažas, ka taisni "referendumu un, iespējams, ārkārtas vēlēšanu rīkošana tikai radītu haosu, kas beigtos ar sacensību populistisku solījumu došanā un pilnīgu bezatbildību to saistību izpildē, ko pašreiz uzņēmusies Latvija pret saviem citvalstu partneriem".

Jau vēstīts, ka 13.janvārī Doma laukumā protesta akciju ar aicinājumu atlaist Saeimu rīko opozīcijas partija "Sabiedrība citai politikai" (SCP) un vēl 22 organizācijas. Savukārt vairākas organizācijas atbalstu tautas sanākšanai gan paudušas, uzsverot, ka mītiņā nepiedalīsies ar tā organizatoru saukļiem par Saeimas atlaišanu, bet gan pašas ar savām prasībām.

Akcijas organizatori arī izplatījuši "Aicinājumu Latvijas tautai", kurā Latvijas patrioti aicināti 13.janvārī pulcēties Doma laukumā, "lai pierādītu, ka mums rūp savas valsts nākotne, tiesiskums un demokrātija".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

 

Doma laukumā var tikt pārsniegts pieļaujamā trokšņa līmenis

Internetā var parakstīt aicinājumu Valsts prezidentam atlaist Saeimu

DP sāk kriminālprocesu par mēģinājumu vardarbīgi gāzt valsts varu 13.janvārī

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas