Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Daudze aizrāda publicistei Kosteņeckai

Publiciste un Latvijas radio žurnāliste Marina Kosteņecka saņēmusi telefona zvanu no Saeimas priekšsēdētāja pēc tam, kad viņa bija izteikusi savu komentāru par politiķa izteikumiem par Satversmes grozījumiem un tautas nobalsošanu. Ceturtdien Latvijas televīzijas raidījumā _Panorāma _M.Kosteņecka komentēja Saeimas priekšsēdētāja Gundara Daudzes (ZZS) izteikumus par referenduma bīstamību, kas var novest pie divvalodības un divkopienu valsts.

Sižetā M.Kosteņecka piedalījusies, jo viņu aizvainojuši G.Daudzes paustie draudi par kreiso partiju nākšanu pie varas, ko pierādot arī aptaujās redzamā augstā cittautiešu aktivitāte referenduma sakarā. «Es nedomāju, ka viennozīmīgi tie 40 procenti krievu, kas tur pateica «jā», ir noskaņoti pret Latvijas labklājību, pret Latvijas valsti, latviešu valodu. (…) Ir daļa, kas grib ieriebt Latvijai, bet tā nav lielākā daļa,» intervijā televīzijā sacīja M.Kosteņecka.

Kā stāsta M.Kosteņecka, ap desmitiem vakarā viņai piezvanījis G.Daudze un sacījis: «Es no jums to negaidīju.» Viņa stāsta, ka Daudze sašutis mēģinājis ieskaidrot, ka tie, kuri aicina piedalīties referendumā, esot pret Latviju, tāpēc ir pārsteigts, ka Kosteņecka, kas cīnījusies par neatkarību, arī to atbalsta. «Nāks kreisie, būs divvalodība, un tad jūs redzēsiet — viņš man teica,» atstāsta publiciste, kas viņam nepiekrita. Sarunas beigās G.Daudze «palika pie sava viedokļa, bet teica, ka ciena arī manējo,» stāsta M.Kosteņecka.

G.Daudze Dienai norādīja, ka M.Kosteņeckas teiktais viņu pārsteidzis, jo Panorāmā neesot teicis «krievi nāk!», tāpēc domājis, ka publiciste nemaz to neredzēja. M.Kosteņeckai Saeimas priekšsēdētājs nolēmis piezvanīt, lai to noskaidrotu, jo viņu pazīst: abi darbojušies barikāžu dalībnieku piemiņas zīmes valdē.

«Es viņai teicu, ka šī ir tā reize, kad Latvija ir briesmās, ja šie grozījumi tiks pieņemti,» skaidro G.Daudze. Viņš arī klāstījis, ka tad, ja «būs nepārtraukta nestabilitāte un nākošā valdība būs kreisa, tie, kas aģitēja par referendumu, būs pie tā vainīgi». «Mēs parunājāmies un šķīrāmies katrs ar savu viedokli,» atzīst G.Daudze, kurš joprojām ir pārliecināts par grozījumu bīstamību valstij.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas