Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Daudze: krīzē jauns vadītājs jāmeklē ārpus KNAB

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) uzskata, ka pašreizējā situācijā KNAB jaunais vadītājs ir jāmeklē ārpus biroja, tā Saeimas spīkers trešdien no rīta sacīja intervijā Latvijas Radio.

“Ir tāda laba patiesība, ka, ja kādā institūcijā ir zināmā mērā krīze, un domāju, ka par KNAB mēs to šobrīd varētu teikt, ņemot vērā visas kolīzijas ap finanšu pārkāpumiem (..), tad droši vien vislabāk ir, ja vadītājs ir nevis no pašu vidus, bet no malas, jo tad viņam ir tīrāks un svaigāks skatiens,” sacīja G.Daudze. Viņš klāstīja, ka tad, kad meklē krīzes menedžerus, viņus nekad neizvirza no attiecīgā uzņēmuma iekšienes, bet meklē no malas.

G.Daudze pauda cerību, ka biroja jauno vadītāju Saeima varētu apstiprināt rudens sesijā, kā arī uzsvēra, ka tās ir premjera tiesības un atbildība meklēt KNAB vadītāju.

Uz jautājumu, vai ZZS nosodījuši savu partneri Aivaru Lembergu par KNAB vadītāja ietekmēšanas mēģinājumu, kas izrietēja no presē pagājušā  nedēļā publicētajām ziņām,  G.Daudze teicās neesam informēts, jo pagājušajā nedēļā bijis attālinājies no politikas un atpūties. Viņš arī negribēja runāt par to, vai kas tāds iespējams arī tagad.  

G.Daudze arī prognozēja, ka Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdība nekritīs budžeta dēļ. Uz jautājumu, vai var apliecināt, ka ZZS prasība apmaiņā pret nākamā gada budžeta atbalstīšanu nebūs atbalsts zemnieku iesniegtajiem grozījumiem krmininālprocesa likumā, G.Daudze atbildēja: “Viennozīmīgi”.

Diena jau rakstīja, pēc vairāku koalīcijas partneru domām, zaļie zemnieki nevarot atļauties riskēt ar valdības stabilitāti, kamēr nav pieņemti Kriminālprocesa likuma grozījumi, kuros ZZS ir iesniegusi savus priekšlikumus. Tie, iespējams, arī varētu būt saistoši smagos noziegumos apsūdzētajam ZZS partnerim A.Lembergam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas