Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Daudze: Latvisko identitāti var zaudēt, ne tikai runājot kādā no slāvu valodām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ministry of Truth
M
Izkopēt kaut ko no modernās krievu valodas, kādu lieto profesionāli vai sadzīviski? Arī būs iespēja kariķēt. Kā tu domā, ko par krieviem liecina tas, ka viņi daudzus gadu desmitus nav spējuši atrast aizvietotājus no franču valodas tieši aizgūtiem vārdiem gaužām sadzīviskām lietām?
tīrasiņu
t
Ammmmm.... es, mmmmmmmm noparkojos unnnn..,.,.. paņēm savu laptopu, lai dodos virzienā uz sav offisssu, lai ieseivotu jaunus messidžus iekš savā blogā...!
Ministry of Truth
M
Vai jūs gribat teikt, ka jaunieši, kas ir šādas leksikas pamatlietotāji, nespēj viens otru saprast un jums ir jāmetas tiem palīgā par tulku? Varbūt ir bijis kāds posms mūsu valodā, kad tajā nav ienākuši jaunvārdi, svešvārdi vai jaunieši nav runājuši vecākai paaudzei šķietami nesaprotami? Kad? Kur ir problēma? Vai jūs esat kādai bojfrends? Vai "ņe položeno" Daudzes mutē ir akceptējams tikai tādēļ, ka jūs to saprotat?
Identitati?
I
identitati apdraud nejau valoda,bet gan valstij nepiederigie padomjuy civilokupantu bari,kuri kautvai latviski vervelejot turpina apdraudet musu identitati,ne velti citumos valsts valodu nedzird...
Haris
H
Cik pretīgi, ka visu acu priekšā cilvēks paliek par nožēlojamu kangaru!
riebigi
r
kas ir tas loceklis,kas shito kgb propagandas rakstu "uzcepis" vienkarshi pretigi D D D
Latons
L
Daļēji Daudzem patiešām ir taisnība, mēs nīstam uzspiesto krievu valodu un visu kas ar to saistās, bet iztapīgi pārņemam visu anglisko (arī valodā). Derdzīgi klausīties visos "sorī, jes, boifrends" un kādus tik vēl vārdiņus dažam labam neliekas "krutāk" lietot...
pudele
p
Saeimas bijušā spīkera identitāti visvairāk apdraud Zaļais pūķis.
tīšām
t
Man ir kauns, ka PBLA Sausiņa personā savulaik ir atbalstījusi šo pilsoni Daudzi.
Runcis
R
Vai Lembergs ir vislielaka latviska vertiba?
marii
m
es jums pilnigi piekritu,jo daļā krievu skolu tā latviešu valodā macīšana ir tikai uz papīra, jo esmu tikusies ar jauniešiem,kuri vispār latviešu valodu nepārvalda,tākā nevajaga teikt ka tikai vecākā gadagājuma cilvēkiem ir problēmas ar latviešu valodu. Piekritu ,ka tā bija liela kļūda ,ka krievu skolās jau 20 gadus atpakaļ nesāka mācīt tikai latviski.
liela kļūda
l
Viens nolielākajiem draudiem ir zzs !
anna vanna
a
bēēē!
uhu
u
Daudzes kungs, jūs laikam dzīvojat citā valstī! Atbrauciet, apskatieties, kas notiek Latvijā?
Helena
H
LAikam, Daudzem saeimā paveicās redzēt un klausīt daudz jo daudz krievvalodīgo kuri prot valsts valodu teicami (sevišķi sc biedri ar to izceļas, vai nē?). Neesmu latviete un lielāka daļa man pazistāmo krievvalodīgo vai nu neprot latviešu valodu vispār vai tadā limenī, ka gruti saprast ko viņi tur murmulē. Par skolam un tajos itka pieaugušo priekšmetu latviešu valodā arī ir mēli, jo ja arī ir zinoši skolnieki, lielāka daļa no viņiem audzināta krievu šovinistu garā un latviski nerunā principā dēļ. Daži advanceti pat iet 1.ģimnāzijā kur varbūt eksaktas zinībās ir vienlīdzīgi bet latviešu valodā, vēsturē u.c. priekšmetos kur jāruna brīvi stipri atpaliek un bieži saņem līdzīgas atzīmes tikai skolotāju īpašu attieksmes dēļ (to labi zinu jo dēls gadu atpakaļ šo skolu pabeidza). Ta bija liela kļūda neparvest krievu skolas uz mācībam latviešu valodā uzreiz pēc neatkarības atgušanas ka to izdarijā kaukazu republikās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas