Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Daudze sola mācīties no savām kļūdām

Retrospektīvi skatoties, ļoti iespējams, ka bija jāmeklē citi ceļi, ka aizlāpīt budžeta caurumu, bet, kā zināms, pēc kaujas visi ir gudri, intervijā LNT otrdienas rītā atzina Saeimas spīkers Gundars Daudze (ZZS), komentējot Satversmes tiesas spriedumu pensiju lietā. Tiesa atzina, ka pensijas samazinātas nelikumīgi un nauda jāatmaksā.

Ir skaidrs, ka kļūdījāmies un nedrīkstam šādas kļūdas atkārtot vēlreiz, viņš sacīja. Taču tajā brīdī tā likusies vienīgā izeja, kā glābt valsts finanšu situāciju. 

"Kļūdījās gan valdība, gan Saeima nobalsojot. Mērķis bija saglābt valsts finanšu situāciju un tas bija leģitīms mērķis un attaisnojams. Ja būtu bijis vairāk laika, varbūt bija jāmeklē vēl kādi citi ceļi, bet pēc kaujas visi gudri. Mēs mācīsimies."

Intervijā viņš arī pauda pārliecību, ka šogad 13.janvāris paies mierīgi un grautiņi neatkārtosies. Viņš atzina, ka pirms gada – 14.janvārī "mēs pamodāmies citā Latvijā", taču šajā laikā politiķi ir mācījušies skaidrot savu lēmumu pieņemšanu.

"Pirms gada, 14.janvārī, pamodāmies citā Latvijā. Nebijām pieraduši, ka arī Latvijā zināmas sabiedrības neapmierinātība var izpausties tādā veidā. Bet citur pasaulē tas nav itin nekas neparasts, bet mums jādara viss, lai nebūtu iemesls šādiem grautiņiem. Šogad nav bažas, ka tas varētu atkārtoties. Liela daļa problēmu rodas, jo netiek izskaidroti lēmumi, kāpēc tie ir vajadzīgi un kādu reuztātu tie dos. Esam centušies pēc iespējas vairāk komunicēt."


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas