Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Daudze: valsts pārvaldē nav reformu, jo spēcīga pašsaglabāšanās

Valsts pārvaldi reāli reformēt varētu pēc jaunām vēlēšanām, uzskata Saeimas spīkers Gundars Daudze (ZZS). To viņš sacīja intervijā Latvijas radio otrdienas rītā pirms Saeimas sēdes par nākamā gada budžetu galīgajā lasījumā.

"Ir gandrīz neiespējami jeb arī ļoti, ļoti grūti tik ļoti inertu sistēmu kā valsts pārvalde reformēt no iekšas. Šī ir tā reize, kad acīmredzot ir vajadzīga vai nu ļoti liela izšķiršanās, vai kāds cilvēks nosacīti no ārpuses. Un es, godīgi sakot, redzu, ka pavisam reāli tas varētu būt tad, kad ir notikušas jaunas vēlēšanas un kad ir jauns Ministru kabinets, ar jaunu valdību un jauniem uzstādījumiem," norādīja ZZS pārstāvis. Pašsaglabāšanās sindroms un pārliecība esot stipra, jo "neviens jau nav pret reformām, tikai nereformējiet mani", situāciju vērtēja G.Daudze, meklējot iemeslus, kāpēc valdība nav veikusi reformas valsts pārvaldē par ko tik daudz runāts. Viņš izteica cerību, ka ierobežotās finanšu iespējas, to piespiedīs izdarīt nākamajā gadā.

Viņš nepiekrita, ka budžets ir antisociāls, kā to nosaukuši sociālie partneri. “No divām izvēlēm – samazināt ar nodokļiem neapliekamo minimumu un samazināt neapliekamo minimumu par apgādībā esošo personu, mazākais ļaunums ir paaugstināt iedzīvotāju ieņēmuma nodokli. No katriem simts latiem, kas pārsniedz minimumus, paprasa papildus trīs latus mēnesū, bet, ja būtu samazinājuši neapliekamos minimumus, ciestu tie, kam ir vismazāk naudiņas.”

G.Daudze apliecināja, ka Saeimas deputāti 2010.gada budžeta likumprojektu negrasās pieņemt nakts laikā. Ja šodienas laikā deputāti jutīs, ka darbs nav paveicams līdz dienas beigām, sēde tiks atsākta trešdien. Naktī pieņemtie lēmumi, pēc Daudzes teiktā, diez vai ir tie labākie.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas