Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Daugavpils slimnīcā nomirst puika; tuvinieki apšauba ārstēšanu

Daugavpils reģionālajā slimnīcā miris kāds 12 gadus vecs pusaudzis, kuram mediķi konstatējuši kuņģa plīsumu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē. Policija sākusi kriminālprocesu par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību, nozīmētas ekspertīzes.

Veselības inspekcijā portālam Diena.lv apliecina, ka ir saņemts lūgums no policijas ekspertīzes uzsākšanai, jo tiesībsatgājošajās iestādēs vērsušies bērna vecāki. Inspekcijas eksperti veiks pacienta medicīniskās dokumentācijas apkopošanu un detalizētu analīzi. Pēc dokumentu izvērtēšanas tiks runāts ar zēnu ārstējošiem mediķiem, kā arī puikas tuviniekiem. Pēc minētās informācijas un paskaidrojumu apkopošanas ārsts eksperts varēs sniegt atzinumu, lietu secību skaidro inspekcijas pārstāve. To, ka notiks pārbaude, uzsvēris arī veselības ministrs Didzis Gavars.

Daugavpils reģionālās slimnīcas administrācijā aģentūrai LETA pastāstīja, ka, pacientam iestājoties slimnīcā, tikuši veikti nepieciešamie izmeklējumi. Patlaban neesot īstas skaidrības, vai diagnozi bijis iespējams noteikt ātrāk un vai ar medicīniskās palīdzības sniegšanu nav nokavēts. Atbildi uz šo jautājumu sniegšot ekspertīzes.

Daugavpils portāls "Gorod.lv", atsaucoties uz tuvinieku stāstīto, informē, ka zēns nonācis slimnīcā 11.augustā, jo sūdzējies par asām sāpēm vēderā. Pēc rentgena un asins analīzēm puisēns ievietots bērnu ķirurģijas nodaļā, kur viņu izmeklējis ārsts Vasilijs Hristenko. Pēc vecmāmiņas stāstītā, mediķis atteicies pa mobilo tālruni pārrunāt zēna veselības stāvokli ar viņa māti, kura atrodas Anglijā. Līdz ar to mediķis nav saņēmis ziņas, ka puisēns bērnībā iedzēris etiķa esenci, tāpēc viņam stingri jāievēro noteikta diēta, rakstīja portāls.

Zēnam paņemtas dažādas analīzes, taču vakarā un naktī viņa pašsajūta aizvien pasliktinājusies. Mazais slimnieks nomira. Mediķi tuviniekus informējuši, ka nāves cēlonis ir pēkšņs kuņģa plīsums, vēsta vietējais Daugavpils portāls.

(papildināta ar 2.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas