Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Daugavpils Universitātes studiju prorektore: PLL solīto četru gadu laikā nav iespējams panākt

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
LIF
L
Nav pamatojuma apgalvojumam, ka “… mūsu izglītības sistēma ir viena no atpalikušākajām Eiropā”. Lai iebilstu apgalvojumam par atpalikušo izglītības sistēmu, lietderīgi ir atzīmēt, ka augstākā izglītība Latvijā pēdējos 20 gados ir veidota uz Eiropā salīdzināmu studiju struktūru, novērtēšanas sistēmu, saturu, jo Latvija ir iesaistījusies Boloņas procesā un ir Eiropas vienotajā augstākās izglītības telpā. Latvijā īstenotās studijas strukturāli un saturiski būtiski neatšķiras no Eiropas augstākās izglītības sistēmas, bet pastāv liela atšķirība valsts budžeta finansējumā. Maz ticams, ka, strikti reglamentējot un ierobežojot vispārizglītojošo skolu skolotāju darbu un radošumu, varēs izpildīt “PLL” solījumu “… panāksim, ka vismaz viena Latvijas universitāte sasniedz tādu izglītības un zinātniskās pētniecības kvalitātes līmeni, lai tiktu iekļauta Eiropas 100 labāko universitāšu reitingā”. Rodas jautājums, kāpēc tikai 100 labāko, bet neveikt “tīģera lēcienu” un ierindoties vislabāko skaitā. Galvenais ir solīt!
LIF
L
Nav pamatojuma PLL apgalvojumam, ka “… mūsu izglītības sistēma ir viena no atpalikušākajām Eiropā”. Lai iebilstu apgalvojumam par atpalikušo izglītības sistēmu, lietderīgi ir atzīmēt, ka augstākā izglītība Latvijā pēdējos 20 gados ir veidota uz Eiropā salīdzināmu studiju struktūru, novērtēšanas sistēmu, saturu, jo Latvija ir iesaistījusies Boloņas procesā un ir Eiropas vienotajā augstākās izglītības telpā. Latvijā īstenotās studijas strukturāli un saturiski būtiski neatšķiras no Eiropas augstākās izglītības sistēmas, bet pastāv liela atšķirība valsts budžeta finansējumā. Maz ticams, ka, strikti reglamentējot un ierobežojot vispārizglītojošo skolu skolotāju darbu un radošumu, varēs izpildīt “PLL” solījumu “… panāksim, ka vismaz viena Latvijas universitāte sasniedz tādu izglītības un zinātniskās pētniecības kvalitātes līmeni, lai tiktu iekļauta Eiropas 100 labāko universitāšu reitingā”. Rodas jautājums, kāpēc tikai 100 labāko, bet neveikt “tīģera lēcienu” un ierindoties vislabāko skaitā. Galvenais ir solīt!
Vispār jau
V
Vispār jau taisnība ir tai rakstā, LU toč neizvilks. To vajadzētu sadalīt starp citām Rīgas universitātēm. Bet nu virsraksts ir tendenciozs. Kurš partiju solījums ir izpildāms. pats par sevi skaidrs, nevajag visādas prorektores klausīties!
Ezis
E
LU ir vadošā universitāte Latvijā, taču visai viduvēja. To liecina arī šī gada uznemšanas rezultāti, kad pat budžeta vietas nav aizpildītas! Tikai sadalot LU un izveidojot uz RTU bāzes Rīgas universitāti kaut kas var izdoties Latvijai!
IQ
I
Nu tur laikam gimenes draugs jaunlaiceens VP pierunāja ko tādu pateikt pret pilsētas domi pārstāvošo politisko spēku.
Profesore
P
Nu studiju prorektore jau varēja zināt, ka no tās pašas DU katru gadu uz ārzemēm celt sauvu kvalifikāciju brauc desmitiem pasniedzēju un pētnieku. Kaut kā nezolīdi tā rakstīt, Kaminskas k-dze.
kolonna!!!
k
nemuldiet! 2020. gadaa buus 2000eiro videejaa alga! MAN IR PLAANS!
Aina
A
Kaminska un politika! Kaut kas nedzirdēts. Turklāt - intervija visai neveiksmīga debija universitātes prorektorei, kad universitāte vienmēr ir atbalstījusi un joprojām atbalsta pilsētas domi.
Sniper'sEye
S
Vai aizmirsies, kā Solvita Āboltiņa, tieslietu ministres amatā būdama, izēda no Ieslōdzījumvietu pārvaldes priekšnieka amata profesoru Vitoldu Zaharu tikai un vienīgi par to, ka Zahars uz savu galvu, JēLīsu partijas "godu" līdzi nevelkot, bija atļāvies sākt cietumnieces nodarbināt?! Tā ir vienotībnieku tradīcija.
!
!
Es netaisos balsot par Vienotību, tomēr gribētos redzēt KAUT VIENU vietu, kur oficiāli Vienotības pārstāvji ķengātos. Iedod saiti kaut vai Dienā. Tavus un tev līdzīgo vārdus, piemēram, Kurmīša JĒLO un pretīgo bloga valodu, to gan redz. Atkārtoju vēlreiz - man būs cits balsojums, tomēr esi konsekvents.
!
!
Vai tad ir arī kāds naivais, kas sevi sauc par domājošu un tic kārtējiem TP vai LPP solījumiem? Atliek vien paskatīties uz viņu t.s. darbu sekām jau īstermiņā vien... Katastrofa.
bubulis
b
Latvijas Universitāte jau palēnām, bet tomēr ar visu vērienīgo infrastruktūras objektu celtniecību, kuru lielākoties finansēs no ES fondu un saviem līdzekļiem ir spērusi nopietnus soļus, lai Latvijā izveidotu pasaules līmenim atbilstošu studiju centru. Tiesa pēc izglītības minisrijas datiem Latvijā ir 6000 cilvēku akadēmiskā personāla, turpretī līdzīga mēroga Universitātēs, kā LU vienās pašās ir 4000. Nu pietrūkst mums to gudro prātu, tāpēc aicinu vairāk cilvēkus izglītoties un neapstāties pie maģistratūras. Grantu iespējas ir visai plašas un doktora grāds kabatā nekad nenāks par skādi, lai kādā zinātņu disciplīnā tas tiek iegūts.
kl
k
Kur tekstā ir runa par simtnieku?;) Simtienieks ir reāls pēc 100 gadiem, jo, kā zināms, LU dibināta 1919. gadā, bet Tratu Universitāte dibināta1632.gadā. Tāpēc viņiem labāki rezultāti. Jupīts tik žulti izgāž. :)
kl
k
LU ir 1004.vietā starptautiskajā reitingā. Četras vietas uz augšu un ir tūkstošniekā. :) Pārlasot šo linku DU neatradu. Varbūt tādēļ viņi uztraucas.
jupis
j
Runa iet par simtnieku un nevis kaut kādu 1000. Pirms iepriekšējām vēlēšanām ņēmās par zinātnes attīstību, bet nu ir skaidri redzams, ka iebrauca grāvī. Tagad spekulē uz augstāko izglītību un grib piemānīt studentus , kuri tāpat kā daudzi mācībspēki alkst pārmaiņu augstākajā izglītībā.. Bet jau nākamajā dienā pēc balsu saskaitīšanas, viss tiks aizmirsts. Tāpat kā tās 50 000 darba vietas un visi dižie plāni. Galvenais ir tikt pie valsts budžeta resursiem un ESF un ERAF līdzekļiem!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas