Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Dažu gadu laikā cer izbūvēt dzelzceļa līniju uz lidostu

Lai lidosta "Rīga" spētu īstenot izvirzītos ambiciozos attīstības plānus, uz to nepieciešams izveidot dzelzceļa līniju atzaru. Šobrīd darba grupa Satiksmes ministrijā pēta iespējamos risinājumus, taču lidostas plānos jau pašlaik ir iezīmēta dzelzceļa līnija no Ulmaņa gatves puses, kas varētu būt atzars no Rīga-Jūrmalas līnijas.

Tā intervijā portālam "Baltic Business Service" atzinis lidostas valdes priekšsēdētājs Krišjānis Peters. "Ja nemaldos, tiek uzskatīts, ka tas ir dažu gadu jautājums, kuru laikā šo dzelzceļa līniju varētu izbūvēt. Es esmu mazliet mazāk optimistisks, ņemot vērā to, ka dzelzceļam ir nepieciešamas pietiekami lielas aizsargjoslas un pēc mūsu plāna sanāk, ka tās šķērso arī privātās zemes. Taču šis process virzās uz priekšu, un viss notiek. Gan mūsu, gan Satiksmes ministrijas, gan arī dzelzceļa kartēs šī līnija ir jau iezīmēta," sacījis K.Peters. Lidosta "Rīga" plāno jau 2011.gadā apkalpot 15 miljonus pasažieru, bet attīstība tiks turpināta, lai gadā spētu apkalpot ap 30 miljoniem pasažieru. Aizvadītajā gadā Rīgas lidostu izmantoja 3,160 miljoni pasažieru, kas ir par 26,7% vairāk nekā 2006.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas