Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Dēls inscenē sevis nolaupīšanu un mātei pieprasa izpirkuma maksu 500 latu apmērā

Vakar kāds 20 gadus vecs puisis, pirms tam pazaudējot lielas naudas summas spēļu klubos, nolēmis inscenēt sevis nolaupīšanu un savai mātei pieprasījis 500 latu kā izpirkuma naudu. Policija Rīgā vairākas stundas pēc šīs nopietnās informācijas saņemšanas strādāja, līdz atklājās, ka dēls nemaz nav nolaupīts un viņš šo stāstu izdomājis, lai mēģinātu izkļūt no nepatikšanām.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, vakar Rīgas Latgales iecirkņa policisti no kolēģiem Bauskā, kur dzīvo šī puiša māte, saņēma iesniegumu par to, ka sievietes dēls esot nolaupīts. 1990.gadā dzimušais jaunais vīrietis dzīvo Rīgā.

Viņa māte vakar vakarā saņēmusi no dēla mobilā tālruņa sūtītu īsziņu, kurā bijis teksts, ka dēls ir nolaupīts, tiek prasīti 500 latu. Bijusi arī piebilde - "tie nav joki". Bijuši arī draudi dēlu nogalināt, ja nauda netiks sagādāta. Māte par notikušo paziņoja policijai, bet pati mēģināja sazināties ar dēlu, zvanot uz viņa numuru. Tālrunis klusēja, tad tika sūtītas īsziņas, uz kurām arī tika atbildēts, pieprasot naudu, citādi dēlu sieviete vairs neredzēšot.

Nekavējoties par notikušo tika paziņots visām patruļpolicijas ekipāžām Rīgā, sākās apjomīgs darbs. Šonakt, jau uz rīta pusi, patruļpolicijas vienība "Alfa" darbinieki pēc vizuālām pazīmēm pilsētas centrā - pie Brīvības pieminekļa puisi pamanīja un aizturēja. Viņš tika aizvests uz policijas iecirkni, kur arī atzinās un izstāstīja, kā bija inscenējis sevis nolaupīšanu.

Vakar pa dienu viņš esot staigājis pa spēļu klubiem. Vienā zaudējis 45 latus, bet tad no kāda vecāka kunga aizņēmies 100 eiro (71 latu) un aptuveni 300 latus. Jau citā klubā viņš aizņemto naudu paspēlējis, sākumā 180, tad 100 un tad vēl 150 latu. Dodoties mājās no spēļu "ellēm", viņš domājis, ko tagad darīt. Gribējis tā kā veikt zādzību, bet palicis bail, līdz izdomājis notēlot, ka ir nolaupīts.

Viņš mammai sācis sūtīt īsziņas, tad kaut kur Juglā it kā sevi sasējis, bet miera nav bijis. No Juglas naktī viņš nolēmis doties atpakaļ uz centru, kur pie Brīvības pieminekļa arī aizturēts.

Patlaban policija vērtē šo situāciju, lai lemtu, vai ir pamats sākt kriminālprocesu par šo gadījumu.

Policija izsaka nožēlu, ka šāda banāli izdomāta scēna lika daudziem policistiem šo informāciju uztvert ļoti nopietni, ieguldot arī lielus darba resursus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas