Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Demakova: multikulturālisms Latvijā noliedz okupāciju

Kultūras ministre Helēna Demakova (TP) ir kategoriska pret multikulturālisma idejas iedzīvināšanu Latvijas sabiedrībā, norādot, ka šādu ideju atzīšana ir jāuzskata par valsts okupācijas fakta noliegumu, ar atsauci uz interviju Latvijas Avīzē ziņo BNS. Ministre intervijā asi vēršas pret integrācijas ministra sekretariāta sagatavotajām Sabiedrības integrācijas politikas pamatnostādnēm un uzsver, ka viņai šis dokuments kategoriski nav pieņemams un arī valdība to, visdrīzāk, noraidīšot.

Par savu izpratni par multikulturālismu H.Demakova saka, ka viena šī jēdziena daļa saistīta ar atvērtību citām kultūrām, pasaules apceļošanai un mākslas sasniegumiem, taču no otras puses tā ir ideoloģija, kas ir krasā pretrunā nacionālas valsts idejai. "Latvijas nākotne iespējama, tikai balstoties uz vienojošām idejām - latviešu valoda, mūsu nacionālie simboli. [..] Bet kas ir latviskā identitāte? Kultūras ministrijā domājam par tā dēvētā Latvijas kultūras kanona veidošanu. Ceru, ka šī diskusija uzņems apgriezienus un vienubrīd naturalizācijas eksāmenā parādīsies arī jautājumi no latviešu kultūras kanona - par latvietību. Un var droši teikt: tādas integrācijas pamatnostādnes, kādas sekretariātā sacerētas, neies cauri!" sacījusi ministre. Pēc viņas domām multikulturālisma idejas sakarā jārunā arī par imigrantiem Latvijā, kas ieradušies valstī ieradās pēc okupācijas. "Šī imigrācija krasi mainīja Latvijas etnisko un sociālo sastāvu. Līdz ar to, ja runājam par imigrantu kultūras pilnīgu pielīdzināšanu pamatnācijas kultūrai, tiek noliegta Latvijas okupācija. Multikulturālisma atzīšana ir Latvijas okupācijas fakta noliegums. Ja imigrantu kultūrām tiek piešķirtas tikpat lielas tiesības kā pamatnācijas kultūrai, tad valsts ideoloģijā tas nozīmē okupācijas fakta noliegšanu," uzskata kultūras ministre.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas