Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Deputāti atliek diskusiju par suņu kupēšanu

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija šodien nevēlējās atsākt diskusiju par to, vai dzīvniekiem ar ķirurģiski pārveidotu izskatu, tajā skaitā grieztām (kupētām) astēm un ausīm, turpmāk aizliegt piedalīties dzīvnieku izstādēs.

Tikusi apkopota citu valstu pieredze attiecībā uz suņu astu un ausu griešanas aizliegumu, kā arī šādu dzīvnieku piedalīšanos izstādēs. Kopumā 32% Eiropas valstu esot aizliegts suņiem ar grieztām astēm un ausīm piedalīties suņu izstādēs. Ir valstis, kur pastāv ausu un astu griešanas ierobežojumi, taču nav ierobežojumu piedalīties izstādēs, ir arī valstis, kur tikai vietējie suņi ar grieztām ausīm un astēm nevar piedalīties izstādēs, piemēram, Igaunijā. Kopumā esot novērojama tendence, ka tā saucamajās vecajās Eiropas Savienības dalībvalstīs šie aizliegumi ir stingrāki, kamēr jaunajās, kā arī Eiropas Savienībai nepiederošās valstīs- liberālāki, izpētījuši deputāti.

Diena jau rakstīja, Latvijas Kinoloģiskā federācija aizstāv viedokli, ka šādi aizliegumi attiecībā uz izstādēm nebūtu piemērojami, jo tas var mazināt Latvijas konkurētspēju dzīvnieku izstāžu organizēšanā starp kaimiņvalstīm. Federācija uzskata, ka atsevišķām suņu šķirnēm, īpaši tām, kas līdzdarbojas medībās, astu un ausu kupēšanu likumā vajadzētu atļaut, jo tas mazina dzīvnieku traumatismu. Pret to iebilst Dzīvnieku aizsardzības ētikas padome un Latvijas Veterinārārstu biedrība, atsaucoties uz Eiropas konvenciju dzīvnieku aizsardzībā un argumentējot, ka ausu un astu griešanai nav tieša sakara ar dzīvnieka veselības saglabāšanu. Šādu dzīvnieku piedalīšanās izstādēs tikai nostiprinot sabiedrībā izkropļotu izpratni par dzīvnieka skaistumu, uzskata kupēšanas pretinieki.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas