Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Deputāti, IZM un studenti iebilst SAK priekšlikumam atteikties no valsts budžeta vietām augstskolās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kas ir Ķīlis
K
A kas tas Ķīlis tāds ir? Kā nopircis savu profesoru, lai pastāsta, nekur nekādas Kīļa ZINĀTNISKĀS publikācija sun monogrāfijas nav redzētas. Kā tāds jefiņš var citiem kaut ko ieteikt??????????
edisons
e
Latvijā ir rungaiņi, ķīli u.c. , kas domā, ka zina visu un par visu!!
nn
n
Ķīlis ir lielisks padomju produkts, parasti tie pārmetas pretējā grāvī, jo gŗāvji ir grāvji - padomju fruktiem tie patīk.. No galējā sociālisma uz liberālismu, tikai neko sakarīgu, neko piemērotu, neko pa vidu
kas notiek?
k
ķīlis ir liberāļu propagandas rupors - labi apmaksāts mērķis sagraut Latvija nāciju, padarot to par iebraucamo vietu un tirgus preci starptautiskajai finansu olilgarhijai.. Tas pats, kas Lībijā notiek ar ieročiem Latvijā - ar finansu instrumentiem un ideoloģiskām manipulācijām
viesis
v
Tātad- iznāk, ka esat saistīts ar izglītības sfēru?- nu, tad viss skaidrs...... Jūsu zināšanai, postpadomju domāšana ir, ka cilvēks ir skrūvīte, kuru var iebāzt jebkurā vietā, un viss būs labi, tieši tāda ir kredītu atstrādāšanas ideja. Tieši tā, tie, kuri nevēlas būt skrūvītes, aizbrauks kaut uz Ameriku, paliks tie, kuri savā vietā būs spiesti "atsēdēt kredītu". Šāda pieeja nekādā veidā neveicinās valsts attīstību, ja kas..... Tas ir tāds pats kretīnimsms, ka likvidēja Policijas akadēmiju tāpēc, ka tās beidzēji neiet strādāt uz policiju. Nevis radīt policijā apstākļus, lai akadēmijas beidzēji ietu uz viņu strādāt, bet likvidēt pašu akadēmiju- tas vieglāk... Arī kreditēšanas ideja ir no tās pašas operas- nevis veicināt attīstību, bet kaut ko padarīt sliktāku, ja nav kazai piena, tad nav, labāk kaus kazu nost, nevis centīsies uzbarot......
vairis
v
:) vienkārši ir tēmas kuras mani skar, un tēmas kuras mani neskar. izglitiba ir tēma kas mani skar, jo saskaros ar to visos limeņos sākot ar ministrijas gaiteņiem, augstskolu auditorijām, un skolām. un skatoties seriālu pasēdēt divos portālos neredzu problēmu nepaust savu viedokli. ceribu ka izdzirdēs jau nekādu, bet ja nu pēkšņi. turklāt tad nākamajā dienā nevarēs portālos rakstit, ka "visi vienbalsigi iebilda pret šādu priekšlikumu"
gurķis
g
Skatos, ka šī tēma jūs skar tik personiski, ka visos saitos driķējaties uz nebēdu.:) Vai esat algots SAK vai Ķīļa skribents?
vairis
v
redz postpadomju domāšanas paraugs, ja man visu nepasniedz uz paplātes, bet liek maksāt vai atstrādāt tad verdziba. bet brauc kaut uz ameriku, pelni lielo naudu un maksā to kreditu svilpodams, negribi amerikā tad strādā tepat. kā jau teicu nav dzirdets ka jēlas vai oksfordas būtu par brīvu un ar garantētu darbavietu beidzot.
arī viesis
a
Nu tad lasies...
viesis
v
P.S.2 Lasot komentārus pie šī un citiem rakstiem, uzkrītoši dīvains ir daudzu komentētāju mazohistiskais prieks, ka viss paliek sliktāk- likvidēs budžeta vietas augstskolās- lieliski; samazinās pabalstus jaunajām ģimenēm- tā viņiem vajag; samazinās pensijas pensionāriem- viņi sen jau to pelnījuši; samazinās algas budžeta iestādēs strādājošajiem- ļoti pareiza rīcība... To visu lasot, gribas jau aizbraukt no Latvijas ne vairs politiķu, bet pašas sabiedrības dēļ. Tādai tautai nevar būt pozitīva nākotne pēc definīcijas...... :(
viesis
v
P.S. Valsts garantēts kredīts uz stingiem noteikumiem ir tā pati modernā verdzība. Ticiet man, nevienam nebūs labuma no speciālista, kurš savā profesijā strādā gariem zobiem, tikai tāpēc, lai valsts dzēstu kredītu. No otras puses- paliek jau iespēja aizbraukt uz ārzemēm, un vienalga šo kredītu maksāsim mēs visi. Izeja- atņemt augstskolu beidzējiem pases un autovadītāja tiesības, kamēr viņi nav nostrādājuši līgumā noteikto laiku pēc augstskolas beigšanas... :)) Galu galā- demokrātijas laikmetā šī ideja vairāk ož pēc modernās dzimtbūšanas, jo Latvijā ir ļoti ierobežots profesiju skaits, kurās strādājot būtu iespējams šādu kredītu atmaksāt.
viesis
v
Ja kas, nesen ziņoja, ka Igaunija palielina budžeta vietu skaitu augstskolās..... Un attiecībā uz Ķīļa kungu un viņa komisiju, iespējams, ka viņš ir pat ļoti gudrs, bet viņa komisijas darba reuzltāti ir kaķim zem astes, un šis priekšlikums tikai pierāda viņas darbības bezjēdzību.
vairis
v
nu aizdevums jau tagad nav problēma ( man 2 studenti tā ka zinu ko runāju), bet galvotāju gan vajag, no kāda vienalga tā nauda jāpiedzen, ja pazūdi uz ārzemēm un sadomā nelikties ne zinis. palielināts procents ar nederēs ja aizbrauks.
who cares
w
Doma ir OK, ja aizdevumi ir pieejami visiem (nekādi tur galvotāji u. tml. lietas). Atmaksāšanu var risināt arī kā papildu nodokļa likmi (piem 5%), ko uz noteiktu laiku (vai līdz noteiktas summas atmaksai) piemēro tad, kad cilvis sāk strādāt. Šādā gadījumā ir nedaudz (galu galā skolas naudas ar nodokļu ieņēmumiem ļautiņa dzīves laikā salīdzināt nav nopietni) mazāk zaudējumu arī no "smadzeņu eksporta"...
Alfreds
A
un tagad padomasim par shito - tie kadri kas macas bezmaksas macas par visu MUSU NAUDU !!!!! Kapec vinji to dara? Kapec mums jamaksa par vinju izglitibu?????

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas