Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Deputāti Jakrinam iesaka doties uz tiesībsargājošajām iestādēm

Saeimas Nacionālās drošības komisija, kas pirmdien uzklausīja satiksmes ministra biroja vadītāju Emīlu Jakrinu (VL – TB/LNNK), ieteica viņam ar politiķa rīcībā esošo informāciju par Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta vadības iespējamo saistību ar kāda politiskā spēka cilvēkiem, doties uz tiesībsargājošajām iestādēm.

Uz jautājumu, kāpēc E.Jakrins līdz šim nav to izdarījis, viņš žurnālistiem atbildēja, ka ir gaidījis šīs komisijas sēdi, uz kuru bija uzaicināts arī Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks — ne viņš, ne E.Jakrins plašākus komentārus nesniedza, atsaucoties uz Nacionālās drošības komisijas specifiku, kurā apspriestā informācija nav publiskojama. E.Jakrins vienīgi pateica, ka viņa rīcībā esot kādi pierādījumi no elektroniskā pasta sarakstes. Politiķis vairs negribēja arī nosaukt politisko spēku, par kuru ir runa, vienīgi «brāļi Dripes ir saistīti ar vienu politisko spēku».

Mediji jau ir ziņojuši, ka LTV Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis un apvienības Par labu Latviju! premjera kandidāta Aināra Šlesera preses sekretārs Ģirts Dripe ir pazīstami kopš studiju laikiem, un, ka atsevišķi LTV Panorāmas sižeti varētu būt bijuši labvēlīgi šai apvienībai.

Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Dzintars Jaundžeikars, kurš kandidē vēlēšanās no apvienības Par labu Latviju!, arī pēc komisijas sēdes nesniedza nekādu informāciju, vien norādīja, ka komisija ir uzklausījusi E.Jakrinu un ieteikusi viņam doties uz tiesībsargājošajām iestādēm. E.Jakrins to sola izdarīt šodien. Uz jautājumu, vai PLL nav savā apvienībā pārrunājusi šo gadījumu, Dz.Jaundžeikars atbildēja noraidoši, neredzēdams pamata to darīt, jo parasti pirms vēlēšanām parādoties dažādi paziņojumi, bet vēlāk tikai retos gadījumos fakti, kas likuši šaubīties par kāda godaprātu, apstiprinājušies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas