Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Deputāti noliedz vēlmi pēc lielākām pensijām

Vairāki pensijas vecuma Saeimas deputāti ir sašutuši par atsevišķos medijos izskanējušajām baumām saistībā ar viņu vēlmi it kā iesniegt priekšlikumus deputātu pensiju palielināšanai, norādot, ka jautājums nākotnē būtu apspriežams, taču neesot risināms tagad, ziņo BNS.

LPP deputāts Andrejs Naglis, kas medijos minēts kā viens no šīs idejas autoriem, aģentūrai sacījis, ka viņu aizvainojot saceltā ažiotāža. Jaunā laika deputāts Kārlis Strēlis paskaidrojis, ka pensijas vecuma deputāti nesen esot apsprieduši jautājumu par deputātu pensijām, pārrunājot arī 6.Saeimas laikā pieņemto un vēlāk atcelto likumprojektu, kas paredzēja īpašu atbalstu deputātiem.

Līdzīgu nostāju paudis arī ZZS deputāts Leopolds Ozoliņš, kurš vēlas diskusiju par šo jautājumu. "Daudzi deputāti, kas ir Saeimā ievēlēti, bieži zaudē savu profesiju un kvalifikāciju, kā dēļ nesaņem labu algu un pensiju," norādīja Ozoliņš.

Saeimas Juridiskā biroja vadītājs Gunārs Kusiņš paudis neizpratni par izveidojušos situāciju, ironizējot, ka beigās "Juridiskais birojs būs tas, kas gribējis sagatavot šādus likuma grozījumus". G.Kusiņš kategoriski noraidījis baumas par to, ka birojs par samaksu taisītu kādus likuma grozījumus deputātiem, uzsverot, ka birojs strādā tikai pie iesniegtajiem likumprojektiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas