Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Deputāts Kabanovs negrasās žurnālistiku mest pie malas

Es to daru un darīšu, laikrakstam Dienai noteica Saeimas deputāts un Vesti segodņa (VS) ārštata žurnālists Nikolajs Kabanovs (SC), vaicāts, vai arī pēc atkārtotas ievēlēšanas Saeimā turpinās vienlaikus strādāt gan par deputātu, gan par žurnālistu. Viņš sacīja, ka avīzē raksta «par dziļiem» tematiem, arī kontekstā ar politiku, kurā pats piedalās. Darbošanās abās frontēs, viņaprāt, ir savienojama, un, «ja likums to atļauj, tad viss ir kārtībā».

Vaicāts, vai politiķis paralēli saviem tiešajiem pienākumiem drīkst darboties arī žurnālistikā, mediju eksperts Sergejs Kruks Dienai sacīja, ka problēmas sakne ir apstāklī, ka Latvijā nav efektīvas žurnālistu savienības, nav konkrētu un saistošu ētikas normu un ierobežojumu, nemaz nerunājot par ierobežojumiem likumā. «Ja spētu šo lietu ierobežot, tad šādu praksi izbeigtu,» uzskata S. Kruks. Krievu mediji, viņaprāt, kopumā ir politizētāki, to, piemēram, var labi manīt avīzes redakcionālajās nostājās. Simpatizējošie politiskie uzskati krievu medijos tiek pausti atklātāk un tiešāk, un vairāk tas manāms tieši drukātajos medijos, vērtē S. Kruks.

Tieši krievu valodas medijos sabiedriskās politikas centrs Providus pirms iepriekšējām Saeimas vēlēšanām 2006. gadā visvairāk pamanīja iespējamu slēptu reklāmu - arī divās krieviski rakstošajās avīzēs Čas un VS, kas savās publikācijās neslēpa simpatizējošās partijas. Togad no apvienības Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā saraksta kandidēja gan Čas redaktore Ksenija Zagorovska, gan arī VS izdevējs Andrejs Kozlovs un N. Kabanovs, kurš vēlāk pārgāja uz Saskaņas centru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas