Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Deputāts Kulbergs sodīts par nereģistrēta transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē vēl pirms kandidēšanas uz Saeimu

Saeimas deputātam Andrim Kulbergam (AS), kurš ir arī Auto asociācijas prezidents, piemērots naudas sods vēl pirms kandidēšanas uz Saeimu par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kas nav reģistrēts noteiktajā kārtībā, liecina Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sagatavotais ziņojums, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegto informāciju.

Kulbergs aģentūrai LETA uzsvēra, ka sods piemērots 2022.gada maijā, kad viņš vēl bijis privātpersona un vēl arī neesot zinājis, ka kandidēs uz 14.Saeimu.

Deputāts skaidroja, ka sods viņam piemērots par neatbilstoša tehniskā aprīkojuma transportlīdzeklim izmantošanu.

Kulbergs norādīja, ka iepriekš Valsts policijā bija pārsūdzējis šī administratīvā soda piemērošanu. Šovasar politiķis sodu samaksājis, jo nav vēlējies tālāk ieguldīt enerģiju un algot advokātu jautājumā par 70 eiro sodu.

Pie administratīvās atbildības no šī gada 14.aprīļa līdz 3.septembrim saukti 14 Saeimas deputāti, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centra ziņām no Sodu reģistra deputāti Mārtiņš Daģis (JV), Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV), Mārtiņš Felss (JV), Kaspars Melnis (ZZS) un Andrejs Svilāns (AS) pie administratīvās atbildības saukti par valsts amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, kā arī par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā. Deputātiem piemēroti naudas sodi.

Deputātam Raivim Dzintaram (NA) izteikts brīdinājums par drošas distances vai intervāla neievērošanu ceļu satiksmē, savukārt Edgars Tavars (AS) administratīvi sodīts ar naudas sodu par aizlieguma ceļa zīmju - 301., 319. vai 321. - prasību neizpildīšanu.

Ingmārs Līdaka (AS) saukts pie administratīvās atbildības par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu par 31 līdz 40 kilometriem stundā, bet Aleksejs Rosļikovs ("Stabilitātei") - no 21 līdz 30 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru masa nepārsniedz 7,5 tonnas. Deputātiem piemērots naudas sods.

"Stabilitātei" deputāti Jefīmijs Klementjevs un Viktors Pučka saukti pie administratīvā atbildības, piemērojot naudas sodu par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu vai amatpersonas darbības traucēšanu, savukārt Jurim Jakovinam (ZZS) naudas sods piemērots par medicīnisko atzinumu sniegšanas pārkāpumiem vai veselības aprūpes pārkāpumiem.

Deputātam Aināram Šleseram (LPV) piemērots brīdinājums par noteiktās sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas