Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Deputāts Puriņš vēršas prokuratūrā par a/s Ceļu pārvalde darījumu

Politisko partiju apvienības Vienotība Rīgas domē (RD) pārstāvēto partiju Pilsoniskā savienība  un J_aunais laiks _deputāts Māris Puriņš ir vērsies LR Prokuratūrā ar lūgumu veikt pārbaudi par a/s "Ceļu pārvalde” darījumu, neizdevīgi iegādājoties karjeru Engures novadā, samaksājot par to teju Ls 700 000.

Lai detalizēti izvērtētu pieņemtā lēmuma motivāciju un ekonomisko pamatojumu notikušajam darījumam par grants karjera iegādi, deputāts ar iesniegumu vērsās a/s „Ceļu pārvalde” ar lūgumu izsniegt kapitālsabiedrības valdes un padomes sēžu protokolus, kuros tika pieņemts lēmums par karjera iegādi.

Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likums nosaka, ka deputātam savā vēlēšanu apgabalā ir tiesības iepazīties ar pašvaldības uzņēmējsabiedrību dokumentāciju, kas skar attiecīgās pašvaldības intereses, taču sabiedrība nepamatoti noslepenojusi no deputātiem šo informāciju un atteicās deputātam izsniegt pieprasītos dokumentus.

„Notikušajā grants karjera iegādē ir saskatāmas koruptīva darījuma pazīmes un atteikums iepazīties ar darījuma dokumentiem aizdomas vēl vairāk pastiprina”, uzsver M. Puriņš. Tāpat deputāts cer, ka vēršanās prokuratūrā ļaus panākt šī jautājuma tiesisku risinājumu un liks saukt pie atbildības amatpersonas, kas ir atbildīgas par līdzekļu izšķērdēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas