Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Deputātu grupa Tibetas atbalstam sūtīs vēstuli Ķīnas vadībai

Saeimas deputātu grupa Tibetas atbalstam ir sagatavojusi vēstuli ar aicinājumu pārtraukt izrēķināšanos ar neapbruņotajiem demonstrantiem Tibetā, kas prasījusi jau ap simts tibetiešu dzīvību, informē grupas priekšsēdētāja Silva Bendrāte, vēsta Saeimas preses dienests. Vēstulē deputāti aicina iestāties par cilvēktiesību un visu cilvēka brīvību aizstāvību Tibetā.

Ķīnas varas iestādes ir aicinātas pārtraukt vardarbību un ievērot Tibetā cilvēktiesības - tiesības uz brīvību un personas neaizskaramību, ticības brīvību, izteiksmes un vārda brīvību.

Grupas deputāti aicina atbalstīt mierīgu vienošanos starp Ķīnas varas pārstāvjiem un Dalailamu un viņa pārstāvjiem, risinot konfliktu risināt dialoga ceļā. «Jāpanāk visām iesaistītajām pusēm pieņemams risinājums, kas respektētu tibetiešu kultūru, reliģiju un identitāti,» uzskata deputāti. Kā skaidro S.Bendrāte, deputātu grupa vēstulē aicina ievērot arī Tibetas autonomijas tiesības.

S.Bendrāte norāda, ka šobrīd vēstuli ir parakstījuši deviņi grupas locekļi un vēl četri deputāti plāno vēstuli parakstīt tuvākajā laikā.

Vēstuli paredzēts nosūtīt Ķīnas Tautas Republikas prezidentam, Ķīnas parlamenta priekšsēdētājam, Ķīnas ārlietu ministram, Ķīnas vēstniekam ANO un Ķīnas vēstniekam Latvijā. Grupas deputāti ir sagatavojuši vēstules arī mūsu valsts augstākajām amatpersonām.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas