Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Deputātu vairākums atbalsta sesijas slēgšanu jau 21.jūnijā

Deputātu vairākums ceturtdien atbalstīja Saeimas sesijas slēgšanu 21.jūnijā, turpmāk sanākot uz ārkārtas sēdēm.

Atsevišķi deputāti uzskatīja, ka jāstrādā līdz 23.jūlijam, kad notiks referendums par 10.Saeimas atlaišanu, taču tas netika atbalstīts, jo jau tagad parādoties apkaunojošas iniciatīvas, kas skaidrojamas ar priekšvēlēšanu laiku, no tribīnes norādīja deputāti.

"Ja mēs paskatīsimies, ko mēs paspējam šodien [ceturtdien] iebalsot, nu, piedodiet, tas nav nekāds sistemātisks darbs.. Nu netaisīsim priekšvēlēšanu kampaņas par budžeta naudu," aicināja Boriss Cilēvičs (Saskaņas centrs).

Vairakkārt izskanēja atsauces uz pilnmēnesi.

Deputāts Kārlis Šadurskis (Vienotība) arī sacīja, ka Cilēviča pārstāvētais politiskais spēks atbalstījis Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) iniciatīvu par atklātām Saeimas vēlēšanām.

"Lai man piedod ZZS frakcija, es nevaru nosaukt šos par saprātīgiem grozījumiem Satversmē, kuri apkaunotu mūsu valsti visā Eiropas Savienībā. Proti, runājot par atklātām Saeimas vēlēšanām. To Saskaņas centrs lielā vienprātībā atbalstīja," viņš pastāstīja.

ZZS priekšlikumu par atklātām Saeimas vēlēšanām Saeimas vairākums noraidīja.

Jau ziņots, ka iepriekš Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa (Vienotība) aicināja neņemt sesijas pārtraukumu un strādāt līdz 23.jūlijam, tomēr vairākums to neatbalstīja.

Jau tagad zināms, ka ārkārtas sēde notiks 8.jūlijā, kad Valsts prezidenta zvērestu dos jaunievēlētais Valsts prezidents Andris Bērziņš (ZZS).

Parlaments uz ārkārtas sēdēm likumprojektu izskatīšanai plānojis sanākt 1. un 8.jūlijā. Rudens sesija sāksies 2.septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas