Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Dezorientācija latviešos valsts valodas lietošanā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ff
f
Ja Vācijā būtu 30 mlj turku un blakus būtu lielā turku impērija, kur dzīvotu 4mrd turku, tad arī Vācijā vācieši bieži runātu turciski. Par deokupāciju! Vismaz 1/3 mūsu kareivīgo krieviņu gaida Puķins pie sevis, apmēram tik, cik bija sanākusi pie Uzvaras pieminekļa 9. maijā lai brauc pie Uzvaras Mātes
VVF?
V
varbūt jāpateicas Vairai Vīķei-Freibergai ar saviem valodas likuma mīkstinājumiem?
bomzis
b
Agrāk (psrs ) bija tā ,ka iekš ēkam runāja krieviski, arā uz ielas latviski galvenokārt, tagad viss ir otrrādi, iekša runā latviski kaut lauzīti, arā uz ielas krieviski. nekadi nevru īsti saprast . tā arzemniece arī te visu nesaprot un viņas lozungi neder. domāju ka lieta vienkārša - tagad lai valdītu un izdzīvotu iekšā krievvalodīgie pielāgojās, jo to noteica likums, arā uz ielas tagad galvenokārt runā krieviski ,jo latvieši no Rīgas patriekti, viņus neņe'ma darbā, jo darbos pa blatu ņema tikai savus krievvalodīgos, ar nedaudziem latviešiem .
selonis
s
Vispirms paldies Zandberga kungam par analītisko vērtējumu! Strādāju valsts iestādē un vēroju, kā pajaunas kolēģes (30 - 40 gadi) neapdomīgi pāriet uz krievu valodu, pat ja DEMONSTRATĪVI pirmās uzrunā krieviski pakļautībā esošas darbinieces. Protams, ar savu 70-gadīgo sētnieku runāju krieviski, jo tādā vecumā viņš valodu vairs neiemācīsies. Bet Zandberga kungam vēlreiz paldies, arī par divām "Mārtiņa dziesmu grāmatām", kurās ieskatos, kad kādai dziesmai aizmirsies otrais un nākamie panti! Priecīgas Lieldienas Zandberga kungam un visiem debatētājiem!
Lūdzu
L
Kāpēc tāds uztraukums?!! Es vadu veikalu un runāju tikai latviski un nekādu problēmu!! Ja tavs pakalpojums, vai tu kā klients esi vajadzīgs , jau pēc pirmajiem čto, čto visu sāk saprast un pat zināmas spējas runāt parādās - PAMĒĢINIET ļoti interesanti!! (tikai nepiekāpties!!)
aha
a
Igauņi ir priekšā Latvijai pilnīgi visos rādītajos, ieskaitot valsts, nevis okupantu valodas lietošanu pašiem savā valstī.
ilmars
i
Pareizi! Piekritu katram teikumam - pašiem latviešiem jāpietiek drosmes vienmēr runāt latviski. Es pat reizem izliekos ka nesparotu, ko man atbild krieviski un cenšos pārvaicāt latviski, līdz man atbild latviski. LATVIEŠI - ESIET PATRIOTI - RUNĀJIET LATVIJĀ LATVISKI!!!
Aeroplaans
A
Labs raksts, piekriitu visam. Mums jaacenshaas runaat tikai latviski Latvijaa. Viena probleema zinu, kas existee ir fakts, ka daudziem latvieshiem (vecaaka un videeja gaajuma cilveekiem), kuri dziivojushi Padomju Savieniibaa ir daudz draugi krievi un saakt runaat arviniem latviski taa vienaa dienaa ir diezvai iespeejams. Shim procesam ir nepiecieshams laiks un jaunajai latvieshu paaudzei, mani ieskaitot ir jaaveltii tam iipasha veeriiba.
Andris
A
Nu nekādi nesaprotu ,kāpēc latviešu skolās jāmāca KRIEVU VALODA . AR TO ARĪ JĀSĀK.
atir
a
Strādāju lielveikalā par kasieri. Līdz sirds dziļumiem mani aizskāra un noveda līdz asarām gadījums, kad man aizrādīja ,ka es varot strādāt labāk - runājot krieviski. NEKAD pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas man nav to nācies dzirdēt.. Tas mani šokēja.
prātīgs vārds
p
Piekrītu visam - pret savu tautas dziesmu var tikai savējie...
pamela
p
Milzīgs paldies!Viens kolosāls raksts!Nelaime,protams,ir katrā latvietī pašā,BET vēl drausmīgāk ir ,kad politkretīni,citādi nesaukšu,žurnalistiem atbild krievu mēlē NEATKARĪGĀ! Latvijā ar VALSTS val. --- LATVIEŠU!Šodien TV-5 Mamikina progr.viena krievu socioloģ.prof. atklātā tekstā pateica,ka viņa neredz starpību starp Moskovu un Rīgu valodas ziņā un visā pārejā kā bija PSRS laikos!!!!Latvieša pašcieņas trūkums ir neiedomājams.Slimnicā latviete ĀRSTE !!ar sanitāri sazinās krievu val.VALSTS ! iestādē utt.Premjers,Saeimas spīkers,deputāti utt, VISI !! runā/izņemot ~ 3 dep./ krievu val.!!!Veikalos,friz.u.c. sabiedr.iestādēs rēc muzika krievu mēlē !Iebrauc ārzemju tūrists - KO VIŅŠ DZIRD LATVIJĀ? Krievu častuškas!Valsts politika ASTOŅKĀJA vadīta,tiek virzīta uz valsts val. / LATVIEŠU / iznīcināšanu.Te dažs saka,ka jaunatne mākot valsts val.,varbūt atsevišķi indivīdi.Jaunas pārdevējas,frizieres ne bū,ne mē.Nerunājot par krievu midzeni turku-ķīniešu preču tirgiem,kur NEDOD ČEKUS!! VIDam tur būtu ķēriens,bet kā ar spirtu,sigareti ,NEVIENAM TO NEVAJAG,arī valsts val.AIZSTĀVĪBA pie kājas VALDOŠAJIEM.
Karīna
K
Man, savukārt, nav latvisks vārds, un kad man no kādas iestādes zvana, tad bieži pirmie vārdi ir nevis ''Labdien'', bet ''Zdrastvte'', kaut es esmu paceļot pateikusi ''jā'', un tad turpina krieviski... Ir gadījies, ka valsts slimnīcā (!!!) man dod pildīt anketu krievu valodā, kaut sasveicinoties un sniedzot savu pasi, runāju latviešu valodā un vēl ir piemēri... Un kurš pie tā vainīgs? Piekrītu, paši latvieši! Un runājot par krievu jauniešiem un to, ka, krievvalodīgo ar laiku nebūs, kad nebūs vecākās paaudzes. Muļķības! Ir neskaitāmi piemēri par krievu jauniešiem ap 20, kas principā nerunā latviešu valodā, vai vienkārši neprot, un skolas, kurās viņi mācās, finansē valsts... Te jāsāk domāt, ko darīt nākamajās vēlēšanās, un sāki nopietni apsvērt domu balsot par kādu partiju, kas iestājas par nacionālām interesēm.
andris B.
a
Vienkārši ar likumu valsts iestādēs ir jāaizliedz runāt citā valodā... ____________________________ Jāsāk ar ceļu policiju, CSDD - tur mūsu kaunīgie latviešu policisti pat pajautā (mans uzvārds ir ļoooti latvisks) - kā ar jums ērtāk sarunāties - latviski vai krieviski.?
007
0
VISLIELĀKAIS AKMENS JĀMET POLITIĶU, MINISTRA PREZIDENTA UN PREZIDENTA LAUCIŅĀ- JO VIŅI RĀDA TAUTAI PIEMĒRU- VAI RUNĀT AR ŽURNĀLISTIEM KRIEVISKI VAI NE? LAI VIŅI ŅEM TULKUS UN TULKO, BET NĒ- MĒS TAČU SAPROTAM KRIEVISKI UN VARAM RUNĀT KRIEVISKI... SKUMJI

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas