Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Diena pēta: Šlesera bilance Satiksmes ministrijā

Laikrakstam Diena pētot LPP/LC Rīgas mēra kandidāta, bijušā satiksmes ministra Aināra Šlesera četru gadu darba mantojumu satiksmes nozarē, atklājusies aina, ka liela plānu daļa palikusi tikai solījumos.

"A.Šlesera laikā Satiksmes ministrijas (SM) uzņēmumiem no valsts ievajadzējās 20,32 miljonu latu subsīdiju. To nosauca par samaksu par pakalpojumiem, kas sniegti zem pašizmaksas vai vajadzīgi valstij. Pirms tam veiksmīgi strādājošajiem uzņēmumiem papildu piešprici no valsts nevajadzēja. Šlesera izveidotais astoņkājis, "sabīdot" SM uzņēmumu vadībā savējos, bieži bez kompetences un pat augstākās izglītības, bija nepieredzēta apjoma un nekaunības", šodien raksta laikraksts Diena.  

Valsts kontroles (VK) revīzijas SM uzņēmumos, kuras Šlesers vienmēr apstrīdēja, atklāja monopolus valsts konkursos, nesaimnieciskas reorganizācijas, apšaubāmu atlaižu politiku un neizdevīgi tirgotus nekustamos īpašumus.  

Žurnālistes Sanitas Jembergas apjomīgajā pētījumā analizētas gan A.Šlesera peļņas metodes, slaveni darījumi, politikā pielietotās metodes, ko raksturo divi piemēri – Jūrmalgeita un piecu kreiso Saeimas deputātu pāriešana uz Latvijas Pirmās partijas rindām.

Analizējot darbību Satiksmes ministrijā, pētījums pievēršas Latvijas Pasta problēmām, pasažieru pārvadājumiem, aviācijas jomai un ceļu nzoarei.

Pilnu Sanitas Jembergas rakstu “Šlesera patiesais mantojums” lasiet šodien laikrakstā Diena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas