Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Dienas laikā uz uzticības tālruni zvana simtiem bērnu

Divu gadu laikā kopš strādā Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis saņemti tūkstošiem zvanu.

„Divu gadu laikā esam atbildējuši uz 675 157 zvaniem. Saņemtie bērnu zvani liecina par to, ka mūsu sabiedrībā joprojām nav pieņemts runāt par jūtām, jo īpaši ar bērniem,” stāsta Iluta Vilnīte, VBTAI Bērnu un pusaudžu uzticības tālruņa direktore.

VBTAI vadītāja Laila Rieksta Riekstiņa ceturtdien LNT sacīja, ka galvenie temati, kas uztrauc bērnus ir attiecības ar vienaudžiem skolā, ko nevar pārrunāt ar pieaugušajiem un situācija ģimenē, kur vecāki lieto alkoholu. L.Rieksta-Riekstiņa arī norādīja, ka vecākiem bieži nav laika saviem bērniem.

Savukārt vidēji 2% zvanu ir saņemti no pieaugušajiem. „Pieaugušie nereti jūtas bezspēcīgi, jo nespēj saprast, ar kādiem paņēmieniem audzināt un disciplinēt bērnus,” secinājuši uzticības tālruņa konsultanti, psihologi.

Šobrīd uzticības tālruni apkalpo 13 psihologi un viens sociālais pedagogs. Uzticības tālrunis vidēji dienā saņem 800 – 900 zvanu, lai arī kā stāsta L.Rieksta – Riekstiņa, ne visos gadījumos bērni runā par nopietnām problēmām.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas