Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Dinevičs rosina veidot Rīgas pašvaldības banku

Ievērojot pašreizējo ekonomisko krīzi un ekonomisko recesiju, tās radītās pilsētas attīstības problēmas, iedzīvotāju problēmas apsaimniekošanas jautājumu risināšanā, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dinevičs (LSDSP) Rīgas Apsaimniekotāju asociācijas sapulcē rosinājis izveidot Rīgas Pašvaldības banku, vēsta Rīgas dome.  

„Šāda banka ļautu veiksmīgi ekonomēt pilsētas finansiālos resursus, šajā bankā varētu darboties visas pašvaldības iestādes, visas Rīgas domes kapitālsabiedrības, arī algu un nodokļu aprēķini. Šeit varētu būt runa arī par otro pensiju līmeni,” skaidro vicemērs. „Jāsaka, ka par bāzi varētu ņemt kādreiz eksistējušo Rīgas domes Norēķinu centru, kurš funkcionēja kā pašvaldības banka,” skaidro J.Dinevičs.

Pašvaldības bankas galvenais uzdevums nav iegūt maksimālu peļņu, bet veicināt pilsētas attīstību un rast iespēju rīdziniekiem ar mazākiem zaudējumiem risināt savas problēmas (komunālie maksājumi, siltināšana, investīcijas attīstības projektos), taču bankai jāfunkcionē strikti atbilstoši banku darbības normatīvajai bāzei, uzskata vicemērs, piebilstot, ka, ievērojot pilsētas apjomīgo budžetu, naudas cena šajā bankā varētu būt viszemākā.

Ar šādu priekšlikumu J.Dinevičs vērsīšoties pie domes koalīcijas partneriem. J.Dinevičs norāda, ka otrajā kārtā būtu izskatāma citu Latvijas pašvaldību līdzdalība šādā bankā, kā arī stratēģiskā investora piesaistīšana. Par labāko potenciālo investoru vicemērs uzskata Hipotēku un zemes banku.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas