Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Diplomātiskā skandāla dēļ Kalvītis neapmeklēs robežas demarkācijas ar Baltkrieviju noslēguma pasākumu

Ministru prezidents Aigars Kalvītis neapmeklēs Latvijas un Lietuvas robežas demarkācijas pabeigšanas ceremoniju ar Baltkrieviju, kas plānota oktobra sākumā. Viens no šādas rīcības iemesliem ir arī nesenais skandāls, kas sekoja pēc Latvijas diplomāta Reimo Šmita dzīvokļa kratīšanas šajā valstī, aģentūru BNS informēja premjera ārlietu padomnieks Pēteris Ustubs.

"Protams, ka zināmā mērā šāda rīcība ir saistīta ar Baltkrievijas varasiestāžu veikto kratīšanu Latvijas diplomāta Minskā dzīvoklī. Demarkāciju, protams, nevar skatīt atdalīti no kopējām diplomātiskajām attiecībām," viņš teica. Arī Baltkrievijas piedāvātais ceremonijas laiks neesot Latvijai pieņemams. "Datumi, kurus līdz šim Baltkrievija ir piedāvājusi, mums nav pieejami," sacīja Ustubs.

Pasākumu neapmeklēšot arī Lietuvas premjers Ģedimins Kirkils. Viņš aģentūrai BNS trešdien atzina, ka to nav pat plānojis darīt. Latvijas un Baltkrievijas attiecības saasinājās šovasar, kad Latvijas vēstniecības otrā sekretāra Šmita Minskas dzīvoklī Baltkrievijas milicija veica kratīšanu un pret viņu ierosināta krimināllieta par pornogrāfisku materiālu izplatīšanu.

Latvija notiekošo dēvē par rupju Vīnes konvencijas pārkāpumu un pieprasījusi kaimiņvalstij skaidrojumu par notikušo. Baltkrievijas pirmā atbilde uz notu Latvijas Ārlietu ministriju neapmierināja, un tika pieprasīti sīkāki paskaidrojumi, taču tie joprojām nav saņemti. Tā kā Baltkrievijas paskaidrojumu Latvijas puse uzskata par nepilnīgu, ārlietu ministrs Artis Pabriks atteicās tikties ar jauno Baltkrievijas vēstnieku Aleksandru Gerasimenko akreditācijas vizītē 9.augustā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas