Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Divi fenomeni

Vēlēšanās mēdz būt veiksminieki un neveiksminieki. Aigars Štokenbergs, Ģirts Valdis Kristovskis un Sarmīte Ēlerte Vienotības sarakstā tikuši svītroti tik bieži, ka nav iekļuvuši 11. Saeimā. Līdzīgs liktenis piemeklējis arī ZZS ministri Ilonu Jurševsku. Tomēr šo vēlēšanu pozitīvais fenomens numur viens personāliju jomā ir atrodams
Vienotības sarakstā. Tas ir neviens cits kā premjers Valdis Dombrovskis. Tomēr Dombrovska fenomens nav lielais plusiņu skaits, kuros viņu apsteidz vienīgi Jānis Urbanovičs no Saskaņas centra. Valdim Dombrovskim ir 45 229 plusiņi un tikai (!) 763 mīnusi. Lai kā vērtējam Vienotības vēlētāju, kurš atzinīgi vērtē sava premjera darbu, 763 mīnusi ekonomiskās krīzes laikā ir fantastisks rezultāts, kas pārsniedz racionalitātes robežas un ļauj runāt par Valdi Dombrovski kā harizmātisku, pārliecinošu politiķi.

Fenomens ir arī valsts lielākā «konsolidētāja» Andra Vilka ievēlēšana parlamentā. Turklāt ar atzīstamu rezultātu – 12 285 plusi un tikai 1685 mīnusi. Skaidrs, ka tas ir vērtējums saraksta iekšienē, un skaidrs, ka to ir devis vēlētājs, kurš pats atbalsta noteiktu viedokli par valstī notiekošo – bet reizē tas ir augsts novērtējums viņa profesionālismam. 

Jāņem vērā, ka šajās vēlēšanās piedalījās 916 344 cilvēki. Pat plusiņu ziņā pašiem visvairāk atbalstītajiem Latvijas politiķiem Urbanovičam un Dombrovskim ar īpašu atzīmi izteiktais atbalsts ir aptuveni 5% no vēlēšanās piedalījušos skaita. Līdz ar to plusiņi un mīnusi neliecina par novērtējumu tautā kopumā. Tas ir novērtējums savā «politiskajā nišā».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas