Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Divus Grebņevas robežsargus tur aizdomās par saistību ar cigarešu kontrabandu

Valsts robežsardzes Kriminālizmeklēšanas pārvalde aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanā atzinusi divus Grebņevas robežkontroles punkta robežsargus. Viņi, iespējams, saistīti ar cigarešu kontrabandu.

Naktī no 18.marta uz 19.martu Valsts robežsardzes amatpersonas pierobežas joslā aptuveni kilometru no Grebņevas robežkontroles punkta uz autoceļa apturēja automašīnu Audi 100 Avant, kurā konstatēja 199 580 cigaretes. Veicot turpmākos operatīvos pasākumus padziļinātas pārbaudes veikšanai tika novirzītas vēl trīs automašīnas Audi 100 Avant. Padziļinātās apskates rezultātā automašīnu salonos un bagāžas nodalījumos tika konstatētas 793 540 cigaretes. Savukārt, 20.martā stāvlaukumā pie Grebņevas robežkontroles punkta automašīnā Audi A6, tās īpašnieka klātbūtnē, tika izņemtas 239 600 cigaretes "Jing Ling". Par cigarešu nelikumīgu pārvadāšanu grupā pēc iepriekšējas vienošanās tika aizturētas 5 personas, pret kurām uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta otrās daļas.

Izmeklējot 19.martā uzsākto kriminālprocesu par cigarešu nelikumīgu pārvadāšanu, ko izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, kriminālprocesa ietvaros par aizdomās turētiem noziedzīga nodarījuma izdarīšanā tika atzīti arī divi Grebņevas I kategorijas robežkontroles punkta inspektori.

Izmeklēšanas gaitā ir iegūti pierādījumi, ka 2010. gada 19.martā šīs amatpersonas, veicot automašīnu robežkontroli, neizdarīja darbības, kuras viņām bija jāizdara, lai novērstu kaitējumu valstij, kas izraisīja smagas sekas - par precēm netika samaksāti nodokļi Ls 52 023,42 apmērā.

Aizdomās turētiem piemērots drošības līdzeklis - noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas